Най-малко 150 души в САЩ са станали жертви на повече

...
Най-малко 150 души в САЩ са станали жертви на повече
Коментари Харесай

Над 100 души са загинали в САЩ от огнестрелно оръжие около 4 юли

Най-малко 150 души в Съединени американски щати са станали жертви на повече от 400 случая със през дългия уикенд на американците, празнуващи Деня на независимостта (4 юли). Това заяви в понеделник вечерта CNN, базирайки се на данни от изследователската група Gun Violence Archive, която следи насилието в страната, съобщи организация Фокус.

Групата регистрира повишаване на насилствените закононарушения, изключително с потреблението на огнестрелно оръжие, в множеството американски градове през последната година и половина. В Ню Йорк на 2-4 юли са регистрирани 21 случая, жертвите на които са 26 души. Това е по-малко от данните за същия интервал на предходната година, когато 30 души бяха ранени при 25 случая със пукотевица. Като цяло, показва CNN, в Ню Йорк е записано нарастване на насилието с огнестрелно оръжие „ до равнища, които не са били регистрирани там от доста години “. Тази година този индикатор се е нараснала в града с 40% в съпоставяне със същия интервал на 2020 година - 885 жертви на 767 случая.
 Пиян стрелял на улицата при деца в Девин Пиян стрелял на улицата при деца в Девин
Пиян е стрелял при четири деца през вчерашния ден преди обед в Девин. Учениците – в 8-ми, 10-ти и 11-ти клас, били на спирката, не го закачали...

В Чикаго, щата Илинойс, съгласно основния комисар на Градското полицейско ръководство Дейвид Браун, предишният уикенд е бил „ най-трудният за годината “ - 83 огнестрелни рани, 14 от които са съдбовни. Сред жертвите са две девойки на пет и шест години.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън показа на 23 юни тактиката за битка с престъпността в Съединени американски щати. Администрацията има намерение да реализира тази цел, като притегли противозаконните търговци на оръжие и обезпечи федерална поддръжка на локалните правоприлагащи органи. Белият дом съобщи в изказване, че броят на убийствата в огромните градове на страната се е нараснал с 30% през 2020 година по отношение на миналата година. Броят на нападенията с огнестрелно оръжие се е нараснал с 8%, а през първото тримесечие на тази година броят на убийствата се е нараснал с 24% спрямо първото тримесечие на предходната година и с 49% по отношение на първото тримесечие на 2019.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР