Най-малко 15 цивилни са загинали днес при въздушен удар на

...
Най-малко 15 цивилни са загинали днес при въздушен удар на
Коментари Харесай

Въздушен удар в Сирия, загинаха жени и деца

Най-малко 15 цивилни са починали през днешния ден при въздушен удар на международната коалиция отпред със Съединени американски щати против последната позиция на джихадистката организация ИДИЛ в Източна Сирия, заяви Сирийският център за наблюдаване на човешките права, представен от Агенция Франс Прес и бТВ. 

 Бомбардирани са селищата Хаджин, Суса и Ал Шаафа в източната част на провинция Дейр аз Зур, сподели шефът на основания в Лондон център - Рами Абдул Рахман. Тази информация бе доказана и от сирийската агенция САНА, представена от ТАСС. Тя прецизира, че ударът по Хаджин в действителност е засегнал домовете на мирни поданици, ситуирани край локална джамия. Повечето от загиналите са дами и деца. Според очевидци броят на жертвите евентуално ще нарасне, тъй като под разрушенията на постройките може да има още трупове.

При сходен въздушен удар против Хаджин на 20 октомври загинаха 62-ма души. Тогава на прицел също се оказаха жилищни квартали край джамии. 
Самолетите на обединението оказват въздушна поддръжка на арабско-кюрдските подразделения на Сирийските демократични сили (СДС), които водят настъпление срещу Хаджин, ситуиран на 110 км от провинциалния център Дейр аз Зур. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР