Най-малко 15 командоси от специалните части на индийската полиция и

...
Най-малко 15 командоси от специалните части на индийската полиция и
Коментари Харесай

16 полицаи загинаха при бунтовническо нападение в Индия

Най-малко 15 командоси от специфичните елементи на индийската полиция и техния водач бяха убити при нахлуване на маоистки бунтовници в Западна Индия, осъществено по време на изборите, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.
 
Левите бунтовници са взривили мина пред две транспортни средства с командоси от полицейските сили за битка с бунтовниците, които се движели по автомагистрала в горист регион.
 
" 15 служители на реда и техния водач починаха при нападението ", съобщи Судхир Мунгантивар , министър на финансите в районното държавно управление на индийския щат Махаращра.
 
Бунтовниците са запалили транспортните средства и избягали в гората. Провежда се интервенция по търсене на нападателите , добави той.
 
Според министъра на финансите засадата е акт на обезсърчение от страна на бунтовниците, дължащ се на триумфа на управляващите да проведат спокойно гласоподаване за националните избори.-->
Агенция ПТИ заяви, че бунтовниците нанесли първия си удар рано тази заран, изгаряйки над 20 транспортни средства на компания за градеж на пътища. Те се скрили в гората и нападнали полицейските чиновници, които отишли да ги търсят.
 
Маоистките бунтовници, вдъхновяващи се от китайския водач Мао Цзедун , се борят против индийското държавно управление от над 40 години, като имат стотици хиляди бойци. Те желаят да се даде земя и работни места на селяните, които обработват непознати земи и на бедните.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР