Най-малко 15 души загинаха в Индия и Бангладеш в резултат

...
Най-малко 15 души загинаха в Индия и Бангладеш в резултат
Коментари Харесай

Мощният циклон Фани взе 15 жертви в Индия и Бангладеш СНИМКИ

Най-малко 15 души починаха в Индия и Бангладеш вследствие на циклона " Фани " - една от н ай-големите стихии в Бенгалския залив през последните десетилетия, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на управляващите.

 Мощният циклон Фани взе 15 жертви в Индия и Бангладеш БГНЕС

Фани мина през индийския щат Одиша , като повали дървета и електрически стълбове и унищожи постройки. Бурята връхлетя по-късно щата Западна Бенгалия и се придвижи към Бангладеш , отслабвайки от мощен до сдържан циклон.

Най-малко 12 души починаха в Бангладеш при прекосяването на Фани. Мълнии убиха най-малко шестима души, оповестиха локални медии.

В Индия , където 1,2 милиона поданици бяха евакуирани от ниско ситуирани региони и настанени в стотици подслони, бурята взе три жертви , съобщи шефът на националните сили за справяне с бедствия С. Н. Прадхан.

Транспортът в засегнатите региони е усложнен поради спиранията на електричеството, нарушаването на водоснабдяването и блокирането на пътища от паднали дървета и стълбове, споделиха представители на управляващите.

Според експерта по бурите и циклоните Мохамад Хейдарзадей от университета " Брунел " в Лондо н скоростта напразно при достигането на Фани до сушата в Одиша е била 250 километра в час , което се равнява на вихър от четвърта категория.

 Мощният циклон Фани взе 15 жертви в Индия и Бангладеш БГНЕС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР