Най-малко 15 души са убити и 14 ранени днес от

...
Най-малко 15 души са убити и 14 ранени днес от
Коментари Харесай

Най-малко 15 жертви при атентат на погребение в Източен Афганистан

Най-малко 15 души са убити и 14 ранени през днешния ден от нападател, който се самовзриви по време на заравяне в Източен Афганистан, оповестиха локалните управляващи, представени от Франс прес.

Всички жертви са цивилни, съобщи Атаулах Хугиани, представител на губернатора. Той посочи, че нападението е осъществено при погребението на някогашен областен шеф, умрял от естествена гибел.

На фотоси от хипотетичното място на престъпление, публикувани в Туитър, се виждат локви кръв, пръснати по земята облекла и обувки.

Никоя формация към момента не е поела отговорност за нападението, осъществено три дни след гибелен атентат против шиитски културен център в Кабул, когато починаха 41 души и 84 бяха ранени. Източната провинция Нангархар, граничеща с Пакистан, е цитадела на "Ислямска страна ", която пое отговорност за атентата от четвъртък в афганистанската столица, припомня Българска телеграфна агенция.

Над 8000 цивилни жертви е взел спорът в страната през първите 9 месеца от годината, сочат данни на задачата на Организация на обединените нации в Афганистан. През 2016 година са регистрирани общо 11 418 починали - рекорден брой от 2009 година, откогато международната организация брои жертвите измежду цивилното население.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР