Най-малко 1486 лв. ще получават учителите от 1 септември 2022

...
Най-малко 1486 лв. ще получават учителите от 1 септември 2022
Коментари Харесай

Минималната учителска заплата става 1486 лв. от 1 септември

Най-малко 1486 лева ще получават учители те от 1 септември 2022 година Това е нарастване с 5% в съпоставяне със настоящето стартово ниво, заяви министерството на образованието. Средно с толкоз ще се покачат и самостоятелните работни заплати на преподавателите в детските градини и учебните заведения.

Същото нарастване ще получат и ресурсните учители , възпитателите, ръководителите на направление „ Информационни и информационни технологии “, логопедите, психолозите, педагогическите съветници, корепетиторите, хореографите, рехабилитаторите на слуха и говора и треньорите по тип спорт в просветителните институции. Индивидуалните съществени работни заплати на непедагогическия личен състав се усилват с 4%.

Повишението е контрактувано сред министъра на образованието в оставка акад. Николай Денков и обществените сътрудници в анекс към настоящия групов трудов контракт за системата на предучилищното и учебното обучение. Това ще е второ нарастване за тази година - заплатите бяха нараснали с 12,3% от 1 април.

Увеличението ще коства 54,5 млн. лева до края на годината, като парите са планувани в актуализацията.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР