Най-малко 14 души загинаха, а 54 души бяха спасени след

...
Най-малко 14 души загинаха, а 54 души бяха спасени след
Коментари Харесай

Най-малко 14 души загинаха, а 54 бяха спасени след потъването на лодка с мигранти край бреговете на Тунис

Най-малко 14 души починаха, а 54 души бяха избавени след потъването на лодка с мигранти край крайбрежията на Тунис , с която те се опитвали да доближат до Европа, заяви Националната армия на Тунис, съобщи Асошиейтед прес. 

Четиринадесетте тела са били открити през нощта в Средиземно море край крайбрежията на централната тунизийска провинция Сфакс, заяви представителят на Националната армия Хусамедин Джбабли и добави, че мигрантите са от района на Субсахарска Африка, без да прецизира националността им.

Същата нощ корабите на бреговата защита осуетиха потеглянето на 14 други лодки с общо 435 мигранти, които се опитвали да преминат по сходен маршрут, тръгвайки от централните и южни региони на Тунис, добави Джбабли.

Хората, бягащи от спорове или в търсене на по-добър живот, постоянно се насочат с лодки от тунизийския бряг към Европа, макар че съгласно Международна организация за миграция централното Средиземноморие е най-опасният миграционен маршрут в света. В множеството случаи мигрантите са от страни от Африка, намиращи се на юг от пустинята Сахара, само че измежду тях има също по този начин и тунизийци ,  и хора от други националности, които също рискуват живота си в опит да доближат европейските крайбрежия. 

През последните седмици управляващите в северноафриканската страна зачестиха с арестите на африканци, които нямат документи за престояване в страната, откакто тунизийският президент Каис Сайед насочи остри нападки по отношение на миграцията от Субсахарска Африка. Неговите думи доведоха до повишаването на расистки произшествия в Тунис против жители на страните от субсахарския  район.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР