Най-малко 14 души са загинали, а повече от 100 са

...
Най-малко 14 души са загинали, а повече от 100 са
Коментари Харесай

След внезапни наводнения в Индия: 14 души загинаха, повече от 100 са в неизвестност

Най-малко 14 души са починали, а повече от 100 са изчезнали след неочаквани наводнения в Североизточна Индия. Сред изчезналите са 22-ма бойци, оповестиха от армията.

Поне 15 моста са съществено развалени или са се срутили. Няколко села са били наводнени, а стотици къщи са отнесени. В някои елементи на засегнатия североизточен щат Сиким е развалена автомагистрала, тръбопроводи и е нарушена мобилната мрежа. Спасителните интервенции не престават. Главният секретар на щата Сиким съобщи, че към 3000 туристи са останали блокирани след наводненията, провокирани от неочакваните проливни дъждове, които заляха няколко града.
Около 3 000 туристи са блокирани в Лачен и Лачунг, както и 700 водачи с техните транспортни средства. 150 са мотоциклетисти. Евакуираме ги с хеликоптери, обезпечени от армията и военновъздушните сили. Армията е съумяла да помогне на блокираните да поддържат връзка със фамилиите си по интернет.
Виней Бхушан Патак, основен секретар на Сиким

Повече от 2000 души бяха избавени, а държавните управляващи са основали 26 лагера за помощ за повече от 22 000 души, наранени от наводненията.

Проливните дъждове в Сиким започнаха късно през вчерашния ден, което докара до внезапно повишаване на равнището на река Тиста, когато са били отнесени елементи от язовир. Властите на Сиким приканиха жителите да не се доближават до реката. Училищата в някои елементи на щата ще останат затворени до края на седмицата.

Кабинетът на индийския министър председател Нарендра Моди съобщи, че държавното управление ще поддържа щатските управляващи в битката с последствията от наводненията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР