Най-малко 13 души загинаха през изминалата нощ при израелски въздушни

...
Най-малко 13 души загинаха през изминалата нощ при израелски въздушни
Коментари Харесай

13 души загинаха при израелски удари в град Рафах в ивицата Газа, съобщиха местни жители и кувейтска болница

Най-малко 13 души починаха през миналата нощ при израелски въздушни удари в град Рафах, южната част на линията Газа, часове откакто министър председателят Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и отхвърли изискванията на " Хамас " за преустановяване на огъня и даде обещание да разшири офанзивата към този град, съобщи АП.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1521
Според кувейтската болница, приела телата, измежду починалите е имало две дами и пет деца. На мястото на един от ударите локалните поданици са употребявали фенерчетата на мобилните си телефони, до момента в който са претърсвали отломките с кирки и голи ръце.

Повече от половината от популацията на линията Газа е избягало в Рафах, ситуиран на границата с Египет, който е и главният пункт за снабдяване на филантропична помощ. Египет предизвести, че всяка сухопътна интервенция там или всеобщо пренасяне на хора през границата може да подкопае четиригодишния му кротичък контракт с Израел.

Нетаняху разгласи, че се приготвя разширение на израелската атака в град Рафах, където стотици хиляди хора, избягали от други елементи на линията Газа, са натъпкани в мизерни палаткови лагери и претъпкани подслони за настаняване на Организация на обединените нации.

Международните филантропични организации предизвестиха, че всяка огромна израелска интервенция в Рафах ще задълбочи филантропичната злополука в обсадения крайбрежен анклав.

Четиримесечната въздушна и сухопътна атака на Израел - една от най-кръвопролитните в най-новата история - докара до гибелта на десетки хиляди палестинци, прогони множеството хора от домовете им и принуди една четвърт от популацията на линията Газа да гладува.

По данни на палестинското министерство на опазването на здравето в ръководената от " Хамас " територия броят на починалите палестинци вследствие на четиримесечната война е към този момент към 27 840 души. Ведомството не прави разлика сред мирни поданици и палестински бойци в своите данни, само че твърди, че множеството от починалите са дами и деца, означи АП.

Израелският министър председател Нетаняху съобщи, че офанзивата ще продължи и ще се уголемява до " цялостна победа " над придвижването " Хамас ", което стартира войната, като предприе огромно нахлуване в Южен Израел на 7 октомври. Тогава бойците му убиха към 1200 души, най-вече мирни поданици, и взеха 250 за заложници.

Нетаняху също по този начин даде обещание да върне над 100-те оставащи заложници, които " Хамас " към момента държи, откакто множеството от другите бяха освободени по време на прекратяването на огъня през ноември в подмяна на освобождението на палестинци, държани в израелски затвори.

Движението " Хамас " към момента е " отворено " за договаряния за преустановяване на огъня в линията Газа, макар че последните му оферти бяха отхвърлени от Израел, сподели през днешния ден пред организация Франс прес непосредствен до палестинското ислямистко придвижване формален представител преди началото на договарянията в Египет.

Този нов кръг от договаряния сред " Хамас " и израелците с посредничеството на Египет и Катар би трябвало да стартира през днешния ден в Кайро съгласно формалния представител, поискал да резервира анонимност.

Целта на тези косвени полемики ще бъде да се реализира прекъсване на бойните дейности в линията Газа и замяна на палестински пандизчии, държани от Израел, против израелски заложници, намиращи се в плен в Газа, за повторно след едноседмичното помирение през ноември, което разреши освобождението на 105 заложници в Газа и 240 палестинци.

" Очакваме доста комплицирани и сложни договаряния, само че " Хамас " е отворено за полемики и желае да реализира преустановяване на огъня ", изясни формалният представител, непосредствен до придвижването.

Няколко часа след срещата нощес с американския държавен секретар Антъни Блинкън, който се застъпва за ново помирение, израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и наподобява отхвърли всевъзможни отстъпки в договарянията, уточни Агенция Франс Прес. Той подреди на армията да " приготви " офанзивата към Рафах, град в южната част на линията Газа, където са се струпали стотици хиляди разселени палестинци.

Преди да отпътува от Израел нощес Блинкън означи, че макар декларациите на Нетаняху, сред Израел и " Хамас " остава " опция за съглашение " за заложниците и прикани израелците да подхващат и дейности наред с произнасянето на речи.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР