Най-малко 127 души бяха убити при сблъсъци на мач в

...
Най-малко 127 души бяха убити при сблъсъци на мач в
Коментари Харесай

127 загинали при сблъсъци на мач в Индонезия

Най-малко 127 души бяха убити при конфликти на мач в Индонезия. Съобщава се и за стотици ранени. 

Гневни почитатели  са нахлули на футболно игрище след мач в Маланг, Източна Ява в Индонезия късно в събота.

" При случая починаха 127 души, двама от които са служители на реда. Тридесет и четирима души починаха на стадиона, а останалите починаха в болница ", сподели началникът на полицията в Източна Ява Нико Афинта в изказване в неделя.

Мачът сред ФК " Арема " и Персебая Сурабая се организира на стадион Канджурухан. След като " Арема " загуби с 3:2 на своя терен, десетки почитатели нахлуха на терена. Times of Indonesia заяви, че чиновниците по сигурността се пробват да държат тълпата на разстояние, като удрят и ритат поддръжници.

Когато избухнаха сбивания, управляващите изстреляха сълзотворен газ по терена и по трибуните. 

Местни новинарски издания оповестиха, че хиляди почитатели са се борили да дишат и няколко в последна сметка са припаднали. Представители на лигата споделиха, че безредиците са предизвикали няколко смъртни случая, само че не е ясно тъкмо какъв брой. Първоначалните отчети от стадиона сочат, ч е има десетки смъртни случаи, само че това не може да бъде без значение доказано.

Лигата неотложно спря играта най-малко за седмица . " Загрижени сме и надълбоко съжаляваме за този случай ", сподели Ахмад Хадиан Лукита, президент-директор на PT Liga Indonesia Baru, прочут като LIB. " Споделяме нашите съболезнования и се надяваме, че това ще бъде скъп урок за всички нас. "

The state of football in my country, 127 died, more than 100 injured, this is so sad, sending prayers to the family of the deceased
— Bored Dude (@ProudCityzens)
Футболното принуждение от дълго време е проблем за Индонезия. Насилствените, постоянно смъртоносни съперничества сред огромни тимове са постоянно срещани. Някои тимове даже имат почитател клубове с по този начин наречените командири, които водят армии от последователи на мачове в цяла Индонезия.

На терена постоянно се хвърлят факли и полицията за битка с безредиците участва постоянно на доста мачове.

От 90-те години на предишния век десетки почитатели са били убити при принуждение, обвързвано с футбола. След мача в събота броят ще нарасне още веднъж.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР