Най-малко 120 души се смята, че са знаели за предполагаемите

...
Най-малко 120 души се смята, че са знаели за предполагаемите
Коментари Харесай

Най-малко 120 души знаели за заговора за преврат в Германия

Най-малко 120 души се счита, че са знаели за хипотетичните проекти на придвижването " Граждани на райха " да смъкват посредством мощ немското държавно управление, заяви ДПА.
Двадесет и пет обвинени бяха арестувани при полицейска акция в цяла Германия на 7 декември по отношение на този скрит план.
При обиските са открити сред 120 и 130 заявления, в които хората дават обет да пазят загадка под опасност от наказване, е споделила немската вътрешна министърка Нанси Фезер на среща на парламентарната комисия по вътрешните работи съгласно участници в диалога.
" Десен екстремизъм, ненавист и подстрекателство на възприятието на ненавист подкопават основите на нашата народна власт ", е споделила на срещата националната представителка от " Съюз 90/Зелени " Мизбах Кан.
На срещата също е бил обсъден въпросът по какъв начин да се реши какъв брой рискова е групата, чиито членове, считат службите за сигурност, са въоръжени и подготвени да подхващат насилствени дейности.
Фезер заяви в края на предходната седмица за проекти за стягане на закона за оръжията и за улеснение отстраняването на държавни чиновници с антидържавни убеждения.
Въпросът за стягане на закона за оръжията е противоречив. Министърът на правораздаването Марко Бушман към този момент се е произнесъл против това предложение. " В Германия имаме строги закони за оръжията ", сподели Бушман през вчерашния ден за немската медия Ер Ен Де. " Но и най-строгите закони не оказват помощ, когато хората се снабдяват с оръжия незаконно. Трябва да прилагаме по-добре съществуващия закон ".
От друга страна, Бушман поддържа проекта на вътрешната министърка да улесни отстраняването на държавни чиновници изключително в случай че те имат достъп до оръжие. " От изключителна значимост е да можем да установим в точния момент кои хора са с антидържавни убеждения и да ги отстраним от държавна работа ", добави той. " По този метод те няма да имат и достъп до оръжия. Това е значима точка ".
Миналата седмица екстремистка група, обвързвана с по този начин наречената " Граждани на райха ", бе задачата на полицейска акция в цялата страна.
Групата е упрекната в опит да сътвори свои въоръжени сили, с които да смъкна държавното управление. Бивш народен представител, боен и благородник са били измежду десетките арестувани, обвинени в присъединяване в групата.
" Граждани на райха " не признават легитимността на немската страна и постоянно отхвърлят да заплащат налози или санкции и в някои случаи се снабдяват с доста нелегално оръжие.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР