Най-малко 12 души са били убити и други 75 са

...
Най-малко 12 души са били убити и други 75 са
Коментари Харесай

Най-малко 12 души са били убити след израелски удар по съоръжение на ООН в Газа

Най-малко 12 души са били убити и други 75 са били ранени след израелски удар по оборудване на Организация на обединените нации в град Хан Юнис, приютяващо цивилни. Това заяви Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци. Според тях два снаряда са блъснали подготвителния център в резултат на боевете в Западните околности на града. От своя страна израелската войска съобщи, че е изключва опцията случаят да е резултат от въздушен или артилерийски удар от нейните сили.

Задълбочава се и филантропичната рецесия в анклава. Ръководството на болница Насер съобщи, че са били изчерпани всички ресурси на храна и болкоуспокояващи. По-рано пък Катар съобщи, че е " ужасяващ " от изявления, приписвани на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, в които той назовава ролята на медиатор на Доха във войната " проблематична ".
Готов съм да употребявам всяка опция, с цел да върна заложниците вкъщи. Не си върша илюзии. От Хамас се възползват от обстановката. Защо ли? Защото имат преимущество? Катар финансира Хамас. Бях доста сърдит неотдавна и не го скрих от американците, защото те възобновиха контракта на военната база, която имат с Катар.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

По-рано в Доха английският външен министър Дейвид Камерън съобщи, че е споделил на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че би трябвало да има " незабавна филантропична пауза " на боевете в Газа. Той добави, че по-късно би трябвало да има неотложно прекъсване на огъня.
Време е за незабавна пауза, тъй като би трябвало нужната помощ да стигне до нуждаещите се. Трябва обаче да спасим и израелските заложници. И това, което мисля, че можем да създадем в този момент, е да планираме по какъв начин да превърнем тази пауза в непрекъснато и стабилно преустановяване на огъня.
Дейвид Камерън, външен министър на Англия

Междувременно стана ясно, че Съединените щати и Англия ще наложат нови наказания на водачите на подкрепяната от Иран група хути. Те ще обиден минимум четири високопоставени фигури, на които ще бъдат замразени активи и ще бъде наложена възбрана за пътешестване. Висшите министри в администрацията на хутите в Йемен също ще бъдат глобени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР