Най-малко 115 000 здравни работници по света са починали от

...
Най-малко 115 000 здравни работници по света са починали от
Коментари Харесай

СЗО: Най-малко 115 000 здравни работници по света са починали от Covid-19

Най-малко 115 000 здравни служащи по света са умряли от, съобщи генералният шеф на СЗО при откриването на главната годишна среща на страните членки на Световната здравна организация.
" В продължение на съвсем 18 месеца здравните служащи и чиновници по целия свят са на границата сред живота и гибелта ", сподели той главното годишно заседание на организацията. " Много от тях са се заразили и макар че докладването е нищожно, ние считаме, че минимум 115 000 здравни и медицински служащи са платили крайната цена в услуга на други. "
 СЗО предизвестява за растящо неравноправие при имунизирането СЗО предизвестява за растящо неравноправие при имунизирането
Световната здравна организация насочи предизвестие, че нараства разминаването сред броя ваксини против Covid-19, налични за богатит...
Ръководителят на СЗО желае против Covid от 10% във всяка страна до септември, заяви Агенция Франс Прес.
Светът е " във война " против Covid-19, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации във видеопослание на 74-ата Световна здравна асамблея в Женева, призовавайки интернационалната общественост да работи по отношение на военната логичност, с цел да спре пандемията.
" Ние водиме война с вирус. Нуждаем се от логиката и спешността на военната стопанска система, с цел да увеличим потенциала на нашите оръжия ", сподели той, представен от ТАСС.
Необходимо е да се сътвори рамка за интернационално съдействие и взаимност за в бъдеще, сподели той.
 СЗО: Неравномерна имунизация по света ще забави възобновяване СЗО: Неравномерна имунизация по света ще забави възобновяване
Генералният секретар на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус съобщи, че методът " първо на мен " във връзка с вакс...
Пандемията на COVID-19 " би трябвало да бъде повратна точка " за човечеството, съгласно изпълнителния началник на международната организация. Той прикани за ускорение на създаването на световен проект за „ еднакъв достъп до ваксини, проби и лекуване “.
В това отношение Гутериш напомни предходното си предложение за основаване на специфична работна група на с присъединяване на страни с благоприятни условия за произвеждане на ваксини, с цел да отговори на предизвикването за увеличение на производството на медикаменти. Той предизвести, че в случай че в този момент не се вземат подобаващи ограничения, тогава светът, след довеждане докрай на имунизацията на по-голямата част от популацията в богатите страни, рискува да се сблъска с ковид, който е мутирал в най-бедните страни, заради неналичието на подобаваща имунизация в тях. Новите огнища на заболяването могат да доведат до стотици хиляди смъртни случаи и да забавят възобновяване на международната стопанска система, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации.
74-ата (24 май - 1 юни) ще се концентрира върху битката с пандемията от ковид и предотвратяването на нови изключителни обстановки. В главния годишен конгрес на СЗО, който се организира онлайн, вземат участие представители на 194 държави-членки на организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР