Най-малко 112 души са загинали в горските пожари в чилийския

...
Най-малко 112 души са загинали в горските пожари в чилийския
Коментари Харесай

Над 100 са жертвите на горските пожари в Чили

Най-малко 112 души са починали в горските пожари в чилийския район Валпараисо. Това оповестиха локалните управляващи. Президентът на страната Габриел Борик разгласи изключително състояние и съобщи, че ще даде " всички нужни запаси " за справяне със обстановката. Смята се, че това е най-смъртоносният горски пожар в историята на нацията. Много от починалите са били на отмора в крайбрежния район, директно преди експлоадирането на пожарите.

От своя страна министерството на опазването на здравето вкара здравна паника. Те приканиха да се преустановят плановите интервенции и да се позволи основаването на краткотрайни полеви лечебни заведения. Студенти по медицина, които са към края на образованието си, пък ще бъдат наети, с цел да оказват помощ за понижаване на натиска върху здравните служби. Спасителните отряди се затрудняват да доближат до най-тежко засегнатите региони, а чилийското държавно управление прикани хората да не пътуват до засегнатите региони. 
Знаем, че броят на починалите ще нарасне доста. Данните, които предоставяме, са за тези, които са доказани от медицинските служби.
Габриел Борик, президент на Чили

Повече от 1300 военнослужещи са били изпратени за осъществяване на разнообразни задания в региона. На територията на страната са били регистрирани 34 дейни пожара и 43 следени. Около 1 600 души пък останаха настанени в приюти. До момента в Чили са изгорели над 43 000 хектара, съгласно предварителните данни за пожароопасния сезон.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР