Най-малко 11 военни бяха убити и 13 ранени при самоубийствен

...
Най-малко 11 военни бяха убити и 13 ранени при самоубийствен
Коментари Харесай

Най-малко 11 пакистански войници загинаха при самоубийствен атентат

Най-малко 11 военни бяха убити и 13 ранени при гибелен атентат против лагер на армията в Северозападен Пакистан, отговорността за който поеха пакистанските талибани, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Сред починалите при атентата в долината Суат има един офицер, съгласно официално съобщение на армията.

Нападателят е избрал за цел спортно игрище на армията. Говорител уточни, че нападателят се е взривил наоколо до надзорен пункт. Ранените са отведени за лекуване във военна болница.

Талибаните поеха отговорността в известие, изпратено до медиите.

Премиерът Шахид Хакан Абаси осъди нападението. "Подлият терористичен зложелател не е равносилен на смелите синове на нашата земя ", съобщи той, добавяйки, че "нито едно подло нахлуване няма да ни отклони от задачата да доведем битката против терористичната опасност до разумния й свършек ".

От 2007 година до 2009 година живописната котловина в подножието на Хималаите беше под контрола на пакистанските талибани, които постановиха твърда версия на шериата и правиха обществени изтезания, преди да бъдат прогонени от армията, напомня Агенция Франс Прес. През последните години броят на нападенията в Пакистан понижа, откакто армията извърши серия от военни офанзиви против бунтовниците в северозападната част на страната, която граничи с Афганистан.

Бунтовнически групи обаче към момента могат да правят атентати и убийства на локални чиновници, които сътрудничат с държавното управление в Исламабад.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР