Най-малко 11 мирни жители на Африн, сред които 5 деца,

...
Най-малко 11 мирни жители на Африн, сред които 5 деца,
Коментари Харесай

11 деца и цивилни са убити при турските удари в Северна Сирия

Най-малко 11 мирни поданици на Африн, измежду които 5 деца, са били убити при въздушните удари на турската войска през вчерашния ден по данни на Сирийската обсерватория за правата на индивида, представена от Франс прес.

Турският Генщаб упорства, че всички убити са терористи.

В събота Турция стартира военна интервенция в региона на Африн, Северна Сирия, против кюрдските милиции, които Анкара назовава „ терористични организации “.

В по-ранните известия за удари над селището Джалбара се говореше за 8 убити от едно и също семейство бежанци от прилежащата провинция Идлиб.

Турската интервенция „ Маслинова клонка “ включва въздушни бомбардировки и артилерийски обстрел.

Говорител на кюрдската формация упрекна турските изтребители в ликвидиране.

В същото време турският президент Реджеп Ердоган съобщи през вчерашния ден в Бурса, че армията ще преследва „ терористите от отрядите на „ Силите за национална самозащита “ (кюрди, бел.ред.), които бягат от Африн, написа турският вестник „ Йени Шафак “.

Виждаме по какъв начин терористите се пробват да се скрият. Те ще бягат, а ние ще ги преследваме “, цитира думите на Ердоган ТАСС. Той прибавя, че турските военни ще приключат скоро интервенцията в Африн и акцентира, че кюрдските отряди не могат да разчитат на помощта на Съединени американски щати против Турция.

Ердоган още веднъж прикани Съединени американски щати „ да не предизвикат Турция “ и „ да не  посягат на границите на републиката “, защото Анкара „ няма да търпи това дълго “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР