Най-малко 11 души са загинали при руски артилерийски обстрел срещу

...
Най-малко 11 души са загинали при руски артилерийски обстрел срещу
Коментари Харесай

Почти дузина са загиналите при артилерийски обстрел в Харков

Най-малко 11 души са починали при съветски артилерийски обстрел против втория по величина украински град Харков, а десетки са били ранени, заяви регионалният губернатор Олег Синегубов. Той дефинира събитията от миналото денонощие в града като " военно закононарушение и геноцид ". По-рано от градския съвет осведомиха, че през последното денонощие в лечебни заведения са били признати 44 ранени, измежду които 20 военни.

Агенция „ Ройтерс “ заяви, че 27-километров съветски боен ескорт се доближава към Киев. За стотици бронетранспортьори, танкове, оръдия и спомагателни машини са в конвоя, оповестява американската компания за сателитно наблюдаване " Максар текнолъджис ".

Междувременно през днешния ден на беларуска територия се организираха и договаряния сред Украйна и Русия. След траялите близо 5 часа диалози - първият опит за дипломация от началото на въоръжения спор, украинската и съветската делегация са се отправили надлежно в Киев и в Москва, с цел да осведомят управленията си за постигнатото. Не се оповестява за пробив, само че, съгласно изказвания, са набелязани някои допирни точки. Очаква се да се организира и втори кръг на договарянията.

Украинският президентски консултант Михайло Подоляк ги дефинира като " сложни ". В „ Туитър “ той написа, че съветските представители „ са останали на прекомерно предубедена позиция за разрушителните процеси, които Русия задейства “.

Същевременно стана ясно, че френският президент Еманюел Макрон още веднъж е беседва по телефона с съветския си сътрудник Владимир Путин и го е призовал да приключи войната.
ТЕМА преди 25 минути 633 преди 27 минути 272 преди 37 минути 321
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР