Най-малко 11 души са били ранени след нападение срещу офиса

...
Най-малко 11 души са били ранени след нападение срещу офиса
Коментари Харесай

Нападение срещу офиса на организацията „Спасете децата в Афганистан

Най-малко 11 души са били ранени след нахлуване против офиса на интернационалната филантропична организация „ Спасете децата “ в източния афганистански град Джалалабад, съобщи Би Би Си.

Около 9:10 сутринта локално време нападател самоубиец е взривил кола бомба пред входа на постройката, след което в офиса на филантропичната организация са нахлули въоръжени мъже.

Към момента не е ясно кои са причинителите на офанзивата, само че град Джалалабад, който е покрай границата с Пакистан, е една от крепостите на „ Ислямска страна “ в страната и постоянно се трансформира в сцена на набези на талибаните.

Преди няколко дни талибански бойци нападнаха първокласен хотел в Кабул и убиха минимум 22 души, множеството от които чужденци.

Талибаните отхвърлиха да стоят зад нападението в Джалалабад в профила си в Twitter.

„ Атаките, ориентирани към цивилни или към филантропични организации, са очевидно нарушаване на интернационалното право и могат да бъдат обсъждани като военни закононарушения “, обявиха от задачата на Организация на обединените нации в Афганистан “

„ Спасете децата “ има офис в Афганистан от 1976 година, като сега тя филантропични интервенции в 16 провинции в страната. В този интервал организацията е съумяла да помогне на повече от 700 хиляди деца в Афганистан.

В своя уебсайт организацията показва, че има за цел да обезпечи по-добър достъп до обучение, опазване на здравето и артикули от първа нужда на децата по целия свят.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР