Най-малко 11 човека бяха убити и 15 - ранени днес

...
Най-малко 11 човека бяха убити и 15 - ранени днес
Коментари Харесай

Най-малко 11 загинали и 15 ранени при въоръжено нападение на полигон в Русия

Най-малко 11 индивида бяха убити и 15 - ранени през днешния ден на съветски боен полигон, откакто двама въоръжени нападатели откриха огън по група доброволци, подготвящи се да се бият в Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на РИА " Новости ".

Руската организация цитира известие на военното министерство в Москва, съгласно което двамата нападатели са били премахнати след офанзивата в югозападната съветска Белгородска област до границата с Украйна. Ведомството добавя, че нападателите произхождали от някогашна руска република, само че не дава повече детайлности.

" По време на образователни стрелби с лица, изразили непринудено предпочитание да вземат участие в специфичната военна интервенция [срещу Украйна], терористите откриха огън с леки оръжия против личния състав на частта. В резултат на стрелбата 11 души бяха съдбовно ранени. Други 15 индивида с пострадвания с друга тежест са откарани в здравно заведение ", се споделя в известието.

РИА не прецизира къде е била осъществена офанзивата. Властите в Белгород постоянно упрекват Украйна, че нападна електропроводи и хранилища за горива и оръжия в града. Киев не поема отговорност за нападенията, напомни Ройтерс.

Асошиейтед прес добави, че двамата нападатели са били част от групата доброволци по време на огнева подготовка.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР