Най-малко 104-ма души са починали в Мексико от средата на

...
Най-малко 104-ма души са починали в Мексико от средата на
Коментари Харесай

Екстремни жеги взеха над 100 жертви в Мексико

Най-малко 104-ма души са умряли в Мексико от средата на юни до момента в резултат на горещините - множеството от топлинен удар, останалите - от обезводняване, оповестиха здравните управляващи, представени от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Северно Мексико е обхванато от рискови жеги. В понеделник в град Акончи, в щата Сонора, температурата доближи 49 градуса по Целзий. По данни на министерството на опазването на здравето единствено в щата Нуево Леон през втората половина на този месец вследствие на мощните горещини са умряли 64-ма души.

Същевременно метеорологичната работа издаде предизвестие за вихър в югозападната част на страната поради тропическа стихия, наречена " Беатрис ", която набира мощност в Тихия океан.

Очаква се през днешния ден " Беатрис " да прерасне в вихър, заяви Националният център за урагани на Съединени американски щати. В някои елементи на Мексико тя към този момент провокира дъждове, бурни ветрове и високи талази.

На към 170 км югозападно от Пунта Малдонадо в южния щат Гереро през вчерашния ден следобяд духаха непрекъснати ветрове със скорост до 65 км/ч. Тропическата стихия минава в вихър, когато скоростта на ветровете доближи 119 км/ч.

Предупреждението за вихър важи за сектор от крайбрежието сред Зиуатанехо в щата Гереро и Плая Перула в западния щат Халиско. В региона се намират известни туристически места като Икстапа, Кариес и Мансанильо.

" Беатрис " се движи паралелно на крайбрежието в северозападна посока, само че към момента не може да се изключи опцията да навлезе директно над сушата ", съобщи Алехандра Мендес от мексиканската Национална метеорологична работа.

В Тихия океан сезонът на тропическите циклони стартира всекидневно на 15 май, а в Атлантическия океан - на 1 юни, като и в двата района завършва на 30 ноември.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР