Най-малко 100 полета са отменени на летищата Нарита и Ханеда

...
Най-малко 100 полета са отменени на летищата Нарита и Ханеда
Коментари Харесай

Силен снеговалеж доведе до анулирането на най-малко 100 полета на летищата в Токио

Най-малко 100 полета са анулирани на летищата " Нарита " и " Ханеда " в японската столица Токио поради снеговалеж, оповестиха съветски медии.

70 Flights Canceled in Tokyo Due to Heavy Snowfall
— RusTourismNews (@RusTourismNews)

Отбелязва се, че зародилите неудобства са засегнали към 11 000  пътници. Лошото време се отрази и на железопътния превоз - по редица линии в столицата влаковете се движат със забавяне, а по някои сектори придвижването е изцяло спряно.

ANA Domestic//Flights to/from Tokyo Haneda, Tokyo Narita airport may experience irregular operation by snow in the afternoon of FEB 05. Some flights to/from Haneda Airport has been canceled. Details at:
— ANA Flight Info (@ANAFlightInfo_e)

Градските рейсове също се движат с увеличени шпации. Колелата им наложително са оборудвани с вериги, предотвратяващи плъзгането, защото до вечерта по пътищата са се образували снежни преспи в резултат на интензивния снеговалеж. Движението е съществено затруднено.

Много компании започнаха да пускат чиновниците си да се приберат по домовете си още на обяд. На множеството беше позволено на следващия ден да работят от у дома или да дойдат в офиса по-късно денем. Магазините и заведенията за хранене в Токио също затвориха часове по-рано от нормалното поради снега. Службите за доставки оповестиха насилствена пауза в работата си до нормализиране на метеорологичните условия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР