Най-малко 100 души загинаха в Ирак, а 150 бяха ранени

...
Най-малко 100 души загинаха в Ирак, а 150 бяха ранени
Коментари Харесай

100 жертви и над 150 ранени при пожар по време на сватба в Ирак

Най-малко 100 души починаха в Ирак, а 150 бяха ранени нощес при пожар по време на женитба във фестивална зала в Хамдания, дребен град в северната част на страната, оповестяват здравните управляващи, представени от Франс прес.

В основната болница в Хамдания, дребен, най-вече християнски град, ситуиран източно от Мосул, фотограф на Агенция Франс Прес видя няколко идващи коли за спешна помощ с виещи сирени.

Според същия източник в двора на болничното заведение са се събрали десетки хора - родственици на жертвите и локални поданици, пристигнали да дарят кръв.

Здравните управляващи в Ниневия, провинцията, в която се намира Хамдания, " преброиха 100 починали и повече от 150 ранени при пожара в сватбената зала в Хамдания ", заяви формалната иракска новинарска организация ИНА.

" Предварителната информация сочи, че по време на женитба са били употребявани фойерверки, които са провокирали пожар в залата ", се споделя в изказване на службата за гражданска отбрана.  Таванът в залата, където е станала нещастието, е бил от сглобяеми панели, които са " мощно запалими и опонират на стандартите за сигурност ", споделя още службата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР