Най-малко 10 загинали в Малайзия, след като самолет се разби на магистрала

...
Най-малко 10 души загинаха, след като чартърен самолет се разби
Коментари Харесай

Най-малко 10 души загинаха, след като чартърен самолет се разби на магистрала северно от Куала Лумпур в четвъртък.

Самолетът, превозващ шестима пътници и двама членове на екипажа, излетя от международното летище Лангкави и се насочи към летище Султан Абдул Азиз Шах, се казва в изявление на Службата за гражданска авиация на Малайзия.

„Първият контакт, осъществен от самолета с кулата за контрол на въздушното движение Субанг, беше в 14,47 ч. [местно време (2.47 сутринта ET)] и разрешението за кацане е дадено в 14:48“, се казва в изявлението. В 14.51ч. местно време, „Контролната кула е забелязала дим, произлизащ от мястото на катастрофата, но самолетът не е направил сигнал за помощ“, се добавя в изявлението.

Осем души на борда на самолета са загинали при катастрофата. Осем души на борда на самолета загинаха при катастрофата. Винсент Тиан/AP

Самолетът се е блъснал в кола и мотоциклет, всеки превозващ по един човек, съобщи държавният вестник Berita Harian, цитирайки началника на полицията в Селангор Хюсеин Омар Хан.

„Съдебномедицинският персонал е в процес на събиране на останките и ще ги отведе в болница Tengku Ampuan Rahimah в Кланг за следсмъртен преглед и процес на идентификация“, каза Хан, според държавния вестник, добавяйки, че Министерството на транспорта ще проведе разследване.

Видеоклипове и изображения от сцената, заснети от малайзийските медии, показват изгорял участък от магистралата, отцепен, с дим във въздуха.

Части на самолет, изобразени на земята. Части на самолета, изобразени на земята. Мохамед Лутфи/AFP/Getty Images
Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР