Най-малко 10 палестинци са били убити и 20 други ранени

...
Най-малко 10 палестинци са били убити и 20 други ранени
Коментари Харесай

Израел засилва нападенията в окупирания Западен бряг

Най-малко 10 палестинци са били убити и 20 други ранени по време на нахлуване на израелските сили в град Дженин и бежански лагер в северната част на окупирания Западен бряг, съгласно палестинското министерство на Здравето сподели.

Съобщено е за интензивни боеве в лагера в четвъртък, като черен пушек се издига над града измежду голям брой детонации и пукотевица.

„ От време на време можете да чуете изстрели, има детонации и можете да слушате израелски боен дрон от горната страна “, заяви Бърнард Смит от Ал Джазира от Дженин.

„ Всичко стартира в ранните часове на [четвъртък] сутринта с нахлуване над лагера. Нищо извънредно в това – нападенията са факт от живота на окупирания Западен бряг, изключително тук в Дженин. Но ни споделиха, че военните са пристигнали и са оставили след себе си специфични сили, които са търсили палестински бойци.

„ След като бяха видяни, специфичните елементи извикаха подкрепление и тази огромна престрелка продължава от този момент “, сподели Смит.

Израелската войска сподели, че организира „ антитерористични “ акции в Дженин, само че не даде повече детайлности.

„ Израелската войска постоянно ще споделя, че преследва това, което назовават ​​„ палестински терористи “, и това е задачата на тези набези. Но от 7 октомври те ускориха интервенциите “, сподели нашият сътрудник. „ Макар че се случват из целия окупиран Западен бряг, множеството от тях са тук, в Дженин. “

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР