Най-малката парламентарно представена партия Има такъв народ би дала подкрепа

...
Най-малката парламентарно представена партия Има такъв народ би дала подкрепа
Коментари Харесай

ИТН подкрепят кабинет на ГЕРБ при ясни срокове и приоритети

Най-малката парламентарно показана партия " ИТН " би дала поддръжка за кабинет с първия мандат на ГЕРБ , в случай че се реализира изясненост по целите и политиките за постигането им. Това бе есенцията от изявлението на ръководителя на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов по време на срещата сред кандидат-премиера на Борисов Мария Габриел и депутати от ГЕРБ с Има Такъв Народ.

В откритата за медиите част при започване на срещата Габриел не сподели нищо ново - преповтори към този момент неведнъж изказаните  (амбиция, престиж, ангажимент). Посочи и също по този начин, че въпросните цели са единствено основа, като в процеса на разговор с възможните бъдещи сътрудници те могат да бъдат подобрявани и допълвани.

" В известна степен не утвърждаваме метода, по който се пробвате да организирате тези срещи , тъй като действителността е такава, че няма политическа партия, която да може да ръководи сама, без значение какъв брой й се желае. Надявам се, че в действителност осъзнавате това, което казахте - че би трябвало да има разговор ", стартира встъплението си Тошко Йорданов.

По думите на втория човек в партията на Трифонов най-важното са детайлите , които да бъдат конкретизирани в следствие на равнище специалисти . И даде образец - Има Такъв Народ не поддържат предлаганата в сегашния си тип промяна в Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), тъй като имало заплаха комисията да се трансформира в " бухалка " на ръководещите, които и да са те.

" Предполагам, че това е началото на диалозите, по-късно, знаете, е доста значимо какви хора ще извършват целите. Можем да стигнем, вероятно, до единодушие единствено при ясно обрисувани цели и съответни ограничения, в това число и със периоди за осъществяване на съответните неща . "

Йорданов похвали ГЕРБ и за това, че две години и половина след митингите от лятото на 2020 година, чието главно искане бе оставката на Борисов и Гешев, са стигнали до извода, че основният прокурор би трябвало да бъде отхвърлен . " Но замяната на един човек с различен няма да е правосъдна промяна . Прокуратурата има потребност от реформиране, има потребност от смяна в Конституцията, което, съгласно мен, ще стане доста мъчно ", посочи той.
 ГЕРБ ще смъкват Гешев, в случай че създадат кабинет Габриел ААА
ГЕРБ ще смъкват Гешев, в случай че създадат кабинет Габриел ААА

Мария Габриел презентира програмата си на среща с парламентарната група на ГЕРБ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР