Най-малката жена в света е жител на Индия - Джиоти

...
Най-малката жена в света е жител на Индия - Джиоти
Коментари Харесай

Историята на най-малката жена в света ще ви разтърси

Най-малката жена в света е гражданин на Индия - Джиоти Амге, а растежът й е към 62 сантиметра. Това значи, че по мярка може да се съпостави с едно тримесечно дете.

Тя към този момент два пъти влезе в Книгата на върховете " Гинес " поради растежа си - за първи път през 2011 година, когато тя бе младеж, а по-късно - през 2014 година, когато тя се трансформира във възрастен, предават международни организации.

Цезарово сечение в 10-ия месец


Още в ранните дни майка й Ранджана стартира да усеща, че нещо не е наред. В един миг лекарите й споделили, че бебето й е умряло в утробата, само че тя отхвърля да повярва. В последна сметка лекарите са създали цезарово сечение в 10-ия месец.


Всички не могат да повярват, че дребната Джиоти е жива, и освен това – тя няма никакви отклонения в развиването.


След към 3 години обаче излиза наяве, че Джиоти няма да порасне повече. Тази нелечима болест, от която се открива, че страда, е ахондроплазия.
Тя стартира да върви на учебно заведение наедно с всички останали деца. За нея е направено особено бюро.

Големите проблеми на дребна жена


Джиоти има и други проблеми – мощен дефицит на калции. Костите на момичето се чупят доста елементарно. За нея се вършат специфични шини. Лекари даже й предложили операцип, само че родителите й отказали, тъй като считали, че детето им е особено и лекарите може да не се оправят с интервенцията.
Въпреки заболяването си, Джиоти не губи вяра. Тя посещава телевизионни излъчвания и мечтае да стане актриса. Понякога е изпадала в меланхолия поради растежа си, само че сега тя се цели високо.

Джиоти към този момент взе участие в разнообразни документални филми. Има роля в известния сериал „ Американска история на ужасите”. Джиоти е основала и специфична фондация, която оказва помощ на сираци и възрастни хора.

Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР