Най-лошото може скоро да свърши, що се отнася до проблемите,

...
Най-лошото може скоро да свърши, що се отнася до проблемите,
Коментари Харесай

Goldman Sachs очаква отслабване на кризата с чипове през второто полугодие

Най-лошото може скоро да свърши, що се отнася до проблемите, произлизащи от световния дефицит на чипове. Това съобщи пред Си Ен Би Си Андрю Тилтън, основен икономист на Goldman Sachs за Азиатско-тихоокеанския район. Според него обстановката с чиповете може да се усъвършенства през втората половина на 2021 година

По думите му има „ очевидно стягане “, на веригите за доставки и закъснение на доставките за икономките на Североизточна Азия като Япония, Тайван и Южна Корея, които вземат участие във веригата за доставка на полупроводници.

„ Нашите анализатори имат вяра, че сега сме в най-лошия интервал на рецесията. Тоест, сега следим най-големия напън по веригата за доставки в промишлености като автомобилната. Той ще отслабне последователно през втората половина на годината “, разяснява Тилтън.

Миналият месец консултантската компания AlixPartners пресметна, че дефицита на полупроводници ще коства на автомобилната промишленост 110 милиарда $ тази година, откакто по-рано предвижда загуби за 61 милиарда $. От компанията чакат дефицита в на чипове в автомобилния бранш да се усети най-тежко през второто тримесечие, преди обстановката да стартира да се усъвършенства през втората половина на годината.

Тилтън обаче акцентира, че обстановката с чиповете би трябвало да се следи деликатно, защото може да се появяват нови проблеми за веригата за доставки.

„ Съществуват опасения, че тежката суша в Тайван и повишаването на броя на инфектираните с ковид в страната може да доведат до спад на производството на полупроводници. До момента тези страхове не са се осъществили “, сподели той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР