Най-лесното е да кажеш подведен - така премиерът Бойко Борисов

...
Най-лесното е да кажеш подведен - така премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов сигурен, че не е подведен за кредита на ББР

Най-лесното е да кажеш " измамен " - по този начин министър председателят Бойко Борисов задочно отговори на освободения от него шеф на Българската банка за развиване Стоян Мавродиев. Ексшефът на ББР се раздели с поста си поради скандал към заем за 75 млн. лева, провиснал на компания с минимална активност, която е обвързвана с колектори. Вчера обаче Мавродиев съобщи, че министър-председателят е бил измамен.

" Да нямаш усета, да нямаш чувството, да нямаш не усет ... да имаш схващане, че когато ние приказваме по какъв начин всяка една фирмичка, магазинче, самоосигуряващите се актьори и създатели да спасим... и внезапно да даваш 75 млн. заем ", разяснява Борисов на днешния брифинг след срещата със Светия синод.
 Премиерът бил измамен с подправена вест, уверен Мавродиев
Премиерът бил измамен с подправена вест, уверен Мавродиев

Сделката не можело да бъде разтрогната

Премиерът акцентира, че даже и банката да работи по разпоредбите на всички останали банки, за народа тя е държавната банка и в този подтекст би трябвало да се преценява със обстановката. А обстановката по думите на премиера е, че страната би трябвало да мисли на първо място са структуроопределящите браншове и сигурността - това е опазването на здравето, пенсиите, парите за служителите на реда.

Борисов беше безапелационен, че не би пуснал подобен заем в обстановката на рецесия : " Пазиш парите, може да не ни стигнат . Изпадали сме в обстановка пенсията да е 3 $ , знаем какво е. " Затова и " не е красиво, не е вярно и не е морално " в такава обстановка банката да дава подобен заем в подобен миг.

Припомняме, през вчерашния ден изпълнителният шеф на Българската банка за развиване Стоян Мавродиев съобщи, че министър председателят е бил измамен с подправена вест. Думите му бяха във връзка поисканата му оставка от министър-председателя поради провиснал от ББР заем от над 70 млн. лева на компания, обвързвана с колекторска активност.
 Бойко Борисов сменя управлението на ББР
Бойко Борисов сменя управлението на ББР

Владислав Горанов и Емил Караниколов не знаели за кредита
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР