"Най-красивият регион са Балканите. Страхотна природа, ресурси, морета, река Дунав

...
"Най-красивият регион са Балканите. Страхотна природа, ресурси, морета, река Дунав
Коментари Харесай

Борисов: Да убедим Брюксел, че не носим проблеми

"Най-красивият район са Балканите. Страхотна природа, запаси, морета, река Дунав и други. Рядък късмет имаме “, съобщи министър председателят Борисов след форума на българското държавно управление и Световната банка за районната интеграция на Балканите.

"Има едни Балкани, даже терминът Западни Балкани на мен не ми харесва. Нито без нашите другари от Гърция, нито без Румъния, нито без България, които към този момент сме в Европейски Съюз. Разбира се – Словения, Хърватия. Всички сме едно ", съобщи министър председателят Бойко Борисов.

Премиерът регистрира и нуждата от построяването на цифрова инфраструктура.

"Не може да имаме роуминг с Македония 20-30 лв. за минута диалог. Това е парадокс. Всичко това би трябвало да го изградим в този момент – комисията, комисарите, Световната банка. Искам през медиите да се обърна от хората към района – политически към този момент сме се научили уроците. Знаем, че това е пътят “, съобщи Борисов.

"Сега хората желаят да видят втори стадий – откакто сте си научили урока, какво имаме ние като изгода? Затова Световната банка, Европейската банка за възобновяване и развиване, Европейската капиталова банка, ни дават през днешния ден инструмент, както споделя Томислав Дончев – хибриден. Една част от европейски фондове, една част от вътрешните бюджети, една част от заемни пари, които ще ни обезпечат банките. Те ще ни обезпечат и експертиза “, добави още той.

Подкрепа за Западните Балкани ще продължи и по време на председателството на Австрия, сподели Йоханес Хан, комисар по въпросите на европейската политика за съседство и договаряния за разширение по време на форума.

"През последните 10 години търговията на 6-те страни в района с Европейски Съюз се удвои и стана 46 млн. евро, само че търговията вътре в района не се. Това е един необработен капацитет. Необходима е инфраструктура, само че и повече еластичност в правните аспекти.
Благодарен съм, че по време на Българското председателство ще има мощна поддръжка и тя несъмнено ще продължи и по време на председателството на Австрия. Годината, която стартира е доста ползотворна за интеграцията на Западните Балкани ", означи Йоханес Хан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР