Най-колегиално накарах Десислава Атанасова да се обади на акад. Денков

...
Най-колегиално накарах Десислава Атанасова да се обади на акад. Денков
Коментари Харесай

Борисов за отстранения директор на „Пирогов“: Не сме съгласни с подобна смяна

„ Най-колегиално накарах Десислава Атанасова да се обади на акад. Денков да им каже, че не сме съгласни с сходна промяна, без да имам никакво отношение със настоящия шеф на „ Пирогов “, който принудително даже смени проф. Балтов. Това е един жесток акт към докторите и всички останали “.

Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се включи в „ Лице в лице “ по телефона.

Постът ще поеме лицево-челюстният хирург доктор Константин Димов

„ Защо, откакто има министър на опазването на здравето от ПП-ДБ, зам.-министри, началник на Здравната каса от ПП-ДБ финансов министър и зам.-министър, който е в борда на Здравната каса от ПП-ДБ, какъв забавен някакъв заместител, който не му знам името, ще съставлява на ГЕРБ? “, попита Борисов.

По думите му преди няколко дни в Народното събрание той, Христо Иванов и Асен Василев обществено са споделили, че няма да се вършат назначения, които не са съгласувани сред тях тримата.

Искането е отправено от отстранения от поста Валентин Димитров

„ Всякакви назначения, институции, дали ДАНС, „ Пирогов “ или която и да била друга, са извънредно значими и възбуждат публичното мнение. С Христо Иванов и с Асен Василев се разбрахме, че се фокусираме върху конституционна промяна, правосъден съвет, бюджет, защитата, Шенген, еврозоната “, добави Бойко Борисов.

По-рано ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова разгласи, че ГЕРБ няма да поддържа в Народното събрание законопроекти , импортирани от държавното управление поради промяната на шефа на болница " Пирогов ".

Установени са нарушавания, в това число и на Закона за публичните поръчки

„ Това, което следим в последните часове, е, че не се съблюдават задължения. Поводът в този момент са решенията, които еднолично взима министърът на опазването на здравето във връзка с „ Пирогов “. Имахме уверението на министър-председателя, че няма да има политически намеси, тъй че никой в ръководещото болшинство да няма самочувствието, че кадрува политически “, сподели Атанасова.

Директорът на " Пирогов " доктор Валентин Димитров бе освободен като член на Съвета на шефовете поради установените нарушавания в отчет от инспекция на звено „ Вътрешен одит “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР