Най-късно до края на месец октомври 2023 г., в зависимост

...
Най-късно до края на месец октомври 2023 г., в зависимост
Коментари Харесай

По-високите си заплати спешните медици ще получат октомври месец

Най-късно до края на месец октомври 2023 г ., според от нужното софтуерно време за въвеждане на начисленията във ведомостите , ще бъде изплатено нарастването на работещите в Центровете за незабавна здравна помощ (ЦСМП) и Регионалните здравни инспекции (РЗИ).

Това оповестяват от Министерство на здравеопазването, наблягайки, че не желаят да се вършат спекулации и неправилни тълкувания.

Всички чиновници в тези структури ще получат вкупом и разликата до новия размер на работните заплати за м. август и м. септември 2023 година

Миналата седмица на Отрасловия съвет за за тристранно съдействие в бранш " Здравеопазване " за разискване на разпоредбите за систематизиране на главните заплати. На съвещанията беше контрактувано главните хонорари в ЦСМП да се усилят с 22% за всички работещи в системата, а за работещите в РЗИ нарастването на самостоятелните работни заплати да бъде 20%. Още тогава се сътвори напрежение, защото водачите на коли за спешна помощ не получават такова нарастване и
 С 22% усилват заплатите в Спешна помощ
С 22% усилват заплатите в Спешна помощ

В Регионалните здравни инспекции възнагражденията се подвигат с 20%

От Министерство на здравеопазването изясняват, че според наредба от Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 година, по централния бюджет за осъществяване на политики в област " Здравеопазване " са утвърдени средства в размер на 30 000 000 лева за по-високите заплати .

Проектът за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2023 година за нарастване на възнагражденията на личния състав в ЦСМП и РЗИ и дължимите средства за социално-битово и културно обслужване за личния състав ще бъде импортиран в Министерски съвет до края на септември месец . Именно това е процедурата, с цел да бъдат обезпечени средствата по бюджета на Министерство на здравеопазването за смяна по бюджетите на Центровете за незабавна здравна помощ и Регионалните здравни инспекции.
 Хинков: Шофьорите на коли за спешна помощ не са главният контингент в Спешната помощ
Хинков: Шофьорите на коли за спешна помощ не са главният контингент в Спешната помощ

Така здравният министър отговори на настояванията за заслужено нарастване на заплатите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР