Най-късно до 11 август ще стане ясно дали и.ф. главен

...
Най-късно до 11 август ще стане ясно дали и.ф. главен
Коментари Харесай

Сарафов излиза чист след 5 сигнала, проверявани от Даниела Талева

Най-късно до 11 август ще стане ясно дали и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов ще получи обвиняване за оказван напън върху някогашния гл. секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Това излиза наяве от за активността на специфичния прокурор Даниела Талева, изпратена до Висшия правосъден съвет (ВСС).

От нея излиза наяве, че за година до специфичния прокурор, който има функционалностите да проверява основния прокурор, са били подадени общо 18 сигнала. По пет от тях Талева е постановила отвод от следствие, а част от тях са били препратени към други органи по подготвеност.

Към момента висящите преписки са 7. По една от тях е формирано досъдебно произвеждане, което би трябвало да завърши най-късно до края на юни. В справката обаче не се показва кое е делото, само че най-вероятно става дума за следствието по отделени материали, свързани с Борислав Сарафов по така наречен спекулация " Осемте джуджета ".

До края на месеца се чака да приключат и още пет нерешени преписки.

Най-дълъг е срокът за изговаряне по сигнала на, съгласно който, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е бил принуждаван подаде оставка от четирима души по едно и също време. Това са и.ф. основният прокурор Борислав Сарафов, административният началник на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова, нейният заместител Христо Кръстев и ръководителят на Комисията за противопоставяне на корупцията Антон Славчев.

Според към този момент някогашния министър председател, Коцев е бил застрашен, че в случай че не напусне поста си в министерството, ще бъде притеглен като обвинен за тежко закононарушение и арестуван под стража.

В претекстовете на Върховния касационен съд, които праща материалите на Талева, се споделя, че в писмото на акад. Денков са посочени обстоятелства и условия, станали му известни при осъществяване на служебните му отговорности на министър-председател, които пораждат основателни подозрения за вероятно осъществяване на закононарушение от и. ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

Решението дали са налице задоволително учредения, с цел да се повдигне обвиняване против и.д. основен прокурор Сарафов би трябвало да стане ясно до 11 август.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР