Най-известната лотарийна милионерка леля Гошка не спира да отделя десетки

...
Най-известната лотарийна милионерка леля Гошка не спира да отделя десетки
Коментари Харесай

Помните ли Леля Гошка, жената, която спечели от лоатрията в Испания-Eто какво се случва с нея и какво е решила

Най-известната лотарийна милионерка вуйна Гошка не стопира да отделя десетки хиляди левове за родния си град Искър. Българката се трансформира от елементарна, мизерстваща дама, която години наред изкарваше прехраната си с пот в Испания, в една от най-богатите дами както в България, по този начин и на Иберийския полуостров.

Преди две години Гошка завоюва фантастичните 67,99 милиона евро в испанската лотария. В града мълвата е, че тя не стопира да оказва помощ на родственици и другари от града, само че и на нуждаещи се хора като цяло. Дарила е пари за учебното заведение там, на общината.

Купила е нова техника за Бързата помощ. Помогнала е даже на служителите на реда да обновят инвентара си – с пари за компютри и всякаква друга техника.

От мненията излиза наяве, че фамилията на мултимилионерката е придобило и остарялата постройка на детската градина. Има сведения, че вуйна Гошка желае да я трансформира в старешки дом или някакво благотворително заведение за хора с някакви потребности.

Всеки път, когато вуйна Гошка посещава Искър, идването ѝ е мотив за празник измежду локалните поданици.

В края на лятото тя изцяло ремонтира остарелия дом, с цел да дава отговор на новия ѝ метод на живот. Искърци настояват, че тя посещава гроба на майка си незабавно щом се прибере вкъщи.  Жената е умряла скоро след облагата.

След това Гошка събира членове на фамилията и другари и всички се забавляват. Леля Гошка и брачният партньор ѝ Марин не са посещавали дома им от август, макар молбите им. Тя постоянно изпраща синовете си Георги и Веселин в Искър, с цел да ръководят парцелите и да следят даренията.

Сега жителите на Искър чакат идването на вуйна Гошка, с цел да могат да се почерпят още веднъж и да чуят за блестящия ѝ живот в Мадрид.

Гошка, която обитава в Испания от повече от 15 години, също дава средства на общността Кинтанар дел Рей, където живее.

Там при започване на август 2016 година тя печели втората по величина премия от лотарията Primitiva в историята на полуострова. Тя подарява пари на кметството и оказва помощ на испански и български жители, които се нуждаят от помощ.

Тя също по този начин благоразумно вложила на пазарите на изкуство и недвижими парцели и вложила част от средствата в разнообразни предприятия, в това число едно, което се занимавало с интернационален превоз.

В момента вуйна Гошка и фамилията ѝ живеят в Хасиенда в луксозен мадридски комплекс, като парцелът коства повече от един милион евро. За нея е било обред да събира фамилията в палата, когато има по-голям празник.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР