Най-известната крава в света Пенка получи подарък, който ще ѝ

...
Най-известната крава в света Пенка получи подарък, който ще ѝ
Коментари Харесай

Кравата Пенка вече няма да се губи – подариха ѝ GPS

Най-известната крава в света Пенка получи подарък, който ще ѝ помогне повече да не се губи по външната граница на Европейския съюз.
Отсега нататък кравата Пенка няма да бъде извършител на европейските закони. Местоположението ѝ ще бъде следено с най-модерните технологии посредством система от спътници.
Десислава Чалева от компания за GPS решения схваща за историята с кравата Пенка. „ Свързахме се със притежателя и взехме решение да му подарим GPS устройство, с което да следи точното местонахождение на кравата ”, описа тя.
Устройството се зарежда със слънчеви акумулатори и изпраща сигнал къде е Пенка до спътник. Сателитът връща данните в мобилно приложение, което стопанинът Иван Харалампиев ще следи. От компанията му подариха и нов смарт телефон, с цел да управлява кравата дезертьор.
„ Ще получава тревога всякога, когато кравата излезе от авансово заложена зона – това може да бъде зоната на стопанството или зоната на пасището. Така че кравата Пенка повече няма да се губи”, увери Десислава Чалева.
„ Това е към този момент супер нещо. Мисля, че ми се реализира една от хубавите фантазии! Много благодаря от все сърце, да са живи и здрави и по този начин да помагат”, сподели притежателят Иван Харалампиев, съобщи бтв.
Скоро кравата Пенка ще се върне в стадото си. Преди това ще я посети делегат на Европейския парламент, с цел да се запознае с проблемите ѝ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР