Най-искрено и чистосърдечно пожелавам на вас и на вашите семейства

...
Най-искрено и чистосърдечно пожелавам на вас и на вашите семейства
Коментари Харесай

Кметът Красимир Даскалов към девинчани: Бъдете по-добри един към друг, обичайте се, вярвайте и си прощавайте!

Най-искрено и чистосърдечно поисквам на вас и на вашите фамилии да бъдете здрави, по-добри един към различен, да се обичате, да вярвате и да си простите. Това съобщи в обръщението си към своите съграждани кметът на Девин Красимир Даскалов на празника на града и минералната вода.

Преди това градоначалникът направи самобитен доклад пред своите съграждани. Той заяви, че за последните две години и половина община Девин е получила спомагателна дотация за инфраструктурни планове на стойност над 8 млн. лева
„ Това не е правено от нито едно държавно управление за нашата община от 1989 година насам. С тези средства беше реконструиран и рехабилитиран топлопровод за минерална вода от Беденски бани до Девин с дължина 12,5 км на стойност 2,5 млн. лева Бяха сменени вътрешна и външна водопроводна мрежа в село Лясково за 800 000 лв. и в село Стоманово за към 850 000 лв.. Беше построена многофункционална спортна площадка в село Гьоврен за към 160 000 лева В момента се реконструира и рехабилитира улица в село Осиково на стойност към 550 000 лева Предстои същото да бъде направено за улица в село Гьоврен за към 900 000 лева “, посочи Даскалов.
Кметът сподели, че с последното разпореждане на Министерски съвет са отпуснати средства за реорганизация и рехабилитация на улица в село Грохотно за към 280 000 лева, в село Лясково за към 250 000 лева, за създаване на нов гробищен парк с два молитвени храма - християнски и мюсюлмански, а също по този начин за чешма, улица и паркинг в град Девин.
По думите на Даскалов в последните години Девин се развива като съвременен и процъфтяващ център за здравен туризъм и неслучайно градът получи премията за най-успешно разрастваща се туристическа дестинация в България за 2017 година
„ Девин е град с антична история и славно минало. Преминал през доста обрати през многовековната си история. Днес той е един добре разрастващ се курортен град, събрал от всички блага на величествената Родопа планина. Природата ни е дарила с благосъстоянието си от многочислени и неповторими минерални извори, причудливи скални формирания - ждрела, пещери. С извънредно удобен климат и доста слънчеви дни. Освен с това Девин притегля годишно хиляди туристи от страната и чужбина и с пословичното гостолюбие на локалните хора и със непокътнатите достоверни обичаи и традиции “, съобщи Красимир Даскалов.
На празника участва и депутатът доктор Даниела Дариткова. По думите й осъществените инфраструктурни планове са толкоз доста,че кметът е пропуснал някои, които следва да се осъществят в най-скоро време, визирайки отпуснатите от държавното управление средства за улици в кв. Квартал " Врътлек ", където не е имало асфалт.
Д-р Дариткова добави, че по Програмата за развиване на селските региони ще се направи път към Лисичево, който ще способства освен бизнеса, само че ще бъде и различен достъп до града при положение на нужда, а там инвестицията е повече от 7 млн. лева
„ Важно е обаче, че и креативният дух в Девин е съхранен. Това проличава от чудесната стратегия, в която участваха и децата, и по-възрастните. Много е значимо да пазим българските обичаи. Аз знам, че в Девин демократичният дух е жив. Вие сте непримирими към всички несправедливости и сте подготвени да се борите за дела, само че доста е значимо е да подкрепите управлението на общината, когато желае да работи в полза на жителите, а те са потвърдили, че работят точно за хората в Девин “, акцентира националният представител.
Празникът на града и минералната вода стартира от петък с детски футболен шампионат на градския стадион, детска вечер на гениите и състезанията „ Мис Девин” и „ Мис Персенк” със специфичното присъединяване на Тони Димитрова в аквапарк " Персенк ".
Вчера се състоя съревнование по Стрийт фитнес, а по здрач пред Дома на културата концерти изнесоха голям брой самодейци от общината. След формалното разкриване на празника на сцената се появи Берковската духова музика и се завихриха кръшни хора. Веселието навън продължи с обичаните осъществявания на певицата Николина Чакърдъкова и щерка ѝ дружно с Неврокопския танцов отбор.
Веселието в Девин продължава и през днешния ден с концерти на Ана-Мария и Анелия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР