„Най-интересното в случая с мораториума е, че колегите от ГЕРБ

...
„Най-интересното в случая с мораториума е, че колегите от ГЕРБ
Коментари Харесай

Тодор Байчев, БСП: Желанието ни е правителството на Борисов да престане с назначенията в т.нар. среден ешелон

„ Най-интересното в тази ситуация с мораториума е, че сътрудниците от ГЕРБ взеха решение да сезират Конституционния съд, незабавно откакто той беше признат. Но по този начин или другояче нашето предпочитание е държавното управление на господин Борисов да престане с назначенията в бордовете, шефовете на лечебни заведения, държавни горски стопанства - така наречен междинен ешелон, който се пробват да овладеят сега “, съобщи националният представител от Парламентарната група на “БСП за България “ Тодор Байчев в ефира на Евроком.

В предаването “Делници “ той напомни и взетото решение тримата огромни в правосъдната власт да се регистрират на всеки 3 месеца. „ Няма нищо неприятно да се регистрират пред Народното събрание, с цел да се виждат какви са тактиките и целите им. “

„ За мен никой не чака от ГЕРБ да сформира държавно управление. По-интересен е въпросът дали “Има подобен народ “ ще сформира държавно управление, откакто им беше декларирана поддръжка “, разяснява социалистът. Той изясни, че на последния пленум Българска социалистическа партия е взела решение, че в случай че третият мандат отиде при левицата, ще се свика съвещание на Националния съвет на партията, на което ще се вземе решение за последващите дейности.

Тодор Байчев разяснява съществуването на доста нови хора в този парламент, които имат много революционни хрумвания, които на процедура не са работещи.

„ Българска социалистическа партия се пробва да възвърне държавността без значение кой е министър-председател, до момента в който господин Борисов сполучливо я разрушаваше. Изплащането на 50 лева на пенсионерите е подготовка за предварителни избори и Бойко Борисов продължава да си купува гласове “, уточни социалистът.

По думите му Българска социалистическа партия поддържа Изборния кодекс на “Има подобен народ “ за да бъде отворен дебатът по другите тематики.

„ Ние сме разделили нашата поддръжка и тя не е напълно безусловна, а точно че ние сме “за “ машинно гласоподаване, ще подкрепим видеонаблюдението, поддържаме също по този начин дейната регистрация “, изясни Байчев като добави, че ще бъде подкрепено и намаляването на броя на изискуемите поданици за директен избор, както и да има многомандатен избирателен регион за българите в чужбина. „ Бихме подкрепили и гласоподаване по пощата, само че не абсолютно, най-малкото би трябвало да се организира едно пробно гласоподаване за даден район, с цел да забележим дали е допустимо “, сподели още Тодор Байчев.

Социалистът уточни, че в случай че има длъжностен кабинет, неговата задача ще бъде само да провежда изборите и той не може да прави промени.

„ Затова споделяме, че новите политически обединения би трябвало да поемат и политическата отговорност или най-малко част от нея. Не може да желаят единствено да употребяват благините на парламентаризма “, съобщи на финала Тодор Байчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР