Най-интересното от новия брой на Марица. Радослав Начев стана зам.-шеф на

...
Най-интересното от новия брой на Марица.
Радослав Начев стана зам.-шеф на
Коментари Харесай

Четете в Марица: 80 милиона за блокове мастодонти в Пловди...

Най-интересното от новия брой на " Марица ".

Радослав Начев стана зам.-шеф на полицията в Пловдив

Комисар Радослав Начев е назначен за заместник-директор на пловдивската полиция. Това стана със заповед на министъра на вътрешните работи. Вчера Начев бе публично показан пред управителния състав на дирекцията от основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Радослав Начев е още един от образците, които удостоверяват, че Пловдив е кариерен трамплин. Той беше най-младият шеф на КАТ-Пловдив, оглавявал в миналото структурата. След това оглави бранш " Специализирани полицейски сили ". 

 

80 милиона за блокове мастодонти в Пловдив със сговорчиви съседи

Близо 93% от жилищните здания у нас имат потребност от енергийно възобновяване, сочи статистиката на Дирекция  „ Жилищна политика “ в Министерство на регионалното развитие. Какъв е обаче действителният интерес на сдруженията на притежателите да употребяват европари, с цел да приложат енергийноефективни ограничения в жилищата си, напълно не е ясно. Още повече че и стартът на програмата се бави. " Получаваме по две-три позвънявания дневно с въпроси към програмата, само че към този момент и ние нямаме отговори ", разяснява сбито Лилия Чолакова, член на УС на Асоциацията на сдруженията, ръководещи етажна благосъстоятелност (АДУЕС). Сигурно е обаче, че ползата по Етап 1 на процедурата ще е доста по-голям от мераклиите по Етап 2. Разликата е, че в първия случай ограниченията за енергийна успеваемост ще са със 100% безплатно финансиране, а във втория - до 80%. Останалите 20 на 100 остават грижа на притежателите на парцели. Крайният период за кандидатстване по Етап 1 към този момент бе продължен един път до 31 май 2023 година

Още по тематиката за гратис саниране четете в новия брой на „ Марица ”

 

Дядо Николай прикани православието да възвърне мира в Украйна

Икона на Св. Климент Охридски подари пловдивският митрополит Николай  на Волоколамския митрополит Антоний – ръководител на Отдела за външни църковни връзки на Руската православна черква, който бе на аудиенция под тепетата.  

" Надявам се, че ще намерите за нея почтено място, откъдето този български светец, основал писмеността „ кирилица “, на която през днешния ден и вие пишете, ще ви напомня, че мисионерското дело, тръгнало от България преди повече от 10 века и християнизирало света до Камчатка, е толкоз победно, тъй като е било осъществено с обич, а не с меч ", обърна се към госта владиката.

 

Доц. Светослав Малинов, началник на Катедра " Политология " в СУ, някогашен евродепутат:

Ако Демократична България и Политическа партия създадат компромис в този момент, подаряват локалните избори на ГЕРБ

 

 През последните 12 години по този въпрос следим повтарящ се модел на държание - Европарламентът споделя " да ", Еврокомисията споделя, че сме подготвени, само че по-късно на среща на министрите на вътрешните работи избрана страна споделя " не ". Българските жители би трябвало да знаят, че участието в Шенген не се взема решение от Екологичен потенциал и от Европейска комисия. И българските медии би трябвало да се научат, че това не са значимите органи в тази ситуация. Това обаче в допълнение ни фрустрира, изключително тези, които не знаят защо става дума, тъй като не може да се разбере по какъв начин след поредност заявления, че влизаме в Шенген, следва същинският отговор, който е " не ", твърди в изявление за „ Марица ” доцент Светослав Малинов.

 

Разбиха група за кървави кучешки боеве и залагания

Акцията била мощно затруднена поради това, че за провеждането на борбите бил определен мъчнопроходим терен в местността Влайков връх край панагюрското село Елшица. Уговорките са
залаганията и мястото на срещата били обсъждани само в затворени канали в интернет приложения за връзка. 

В неделя следобяд органите на реда пристъпили към реализация. Периметърът към местността бил блокиран и в полицейския капан попаднали общо 20 мъже и 3 дами на възраст сред 17 и 63 година

Д-р Мина Апостолова, ВМА-Пловдив:

Грижите за кожата би трябвало да стартират от първия ден на раждането

 Много е значима хигиената - продуктите, които употребяваме за разчистване, би трябвало да съдържат повече липиди. Геловете да вземем за пример, изключително с ексфолианти, които употребяваме главно през лятото, би трябвало да ги заобикаляме. Най-добре е те да се сменят с душ-олио. Препоръчвам при опция козметиката да се купува от аптеките, където се предлага профилирана здравна козметика.

Друг значим фактор е хидратацията. Тя нормално е вътрешна и външна. За външна би трябвало да се употребяват по-мазни кремове, поучава доктор Апостолова.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР