Най–голямото танцово училище в страната ни – The Center, ще

...
Най–голямото танцово училище в страната ни – The Center, ще
Коментари Харесай

GOOSH пред Дарик преди годишния танцов спектакъл на The Center

Най–голямото танцово учебно заведение в страната ни – The Center, ще показа и във Варна своя годишен танцов театър. Зрелищното зрелище „ Бъдеще ” включва 40 миниатюри. Участват 250 танцьори, като има моменти, в които на сцената излизат всички, разкри в изявление за Дарик Варнасъздателят на The Center Георги Енчев – Goosh.
Спектакълът към този момент е игран в София, Пловдив, Русе и Велико Търново. Във Варна ще е на 24 юни от 19.30 часа във Фестивалния и конгресен център.

„ Винаги, когато вършим обиколки, последната спирка е Варна. Всичко потегля от Варна, само че при тези спектакли вършим цялостен кръг – стартира и приключва тук ”, означи Goosh.
В момента в The Center танцуват 500-600 души. Училището има зали в пет града. От основаването на школата преди 21 години, през нея са минали над 10 хиляди души, уточни изтъкнатият хореограф. Goosh е един от ярките представители на модерната танцова култура у нас. Има висше икономическо обучение, само че от 33 години се занимава с танци.
The Center е танцово учебно заведение, в което всеки на възраст над 4 години може да се запише. Има танцьори на възраст над 40 години, измежду които е и самият Goosh.

„ Популярността на тази просвета е доста променлива големина. Във времето е имало моменти, когато сме били абсолютният тренд, освен в танцово отношение. Имало е и моменти, когато не сме били напълно във вихъра на известността. Въпреки, че се занимаваме с съвременна просвета, не гледаме на себе си като на нещо, което няма да е настоящо, в случай че културата към този момент не е настояща. Голяма част от нещата, които вършим, се занимават с непреходното. Децата идват при нас, тъй като желаят да бъдат съвременни, само че стигаме до непреходни неща, свързани с човешките ни полезности ”, показа основателят на танцовото учебно заведение.
„ Има неща, които отстояваме със зъби и нокти, без значение накъде върви културата, без значение по какъв начин се трансформират нещата, с част от които не сме съгласни изобщо. Има в действителност доста неща, против които роптаем ”, сподели още Георги Енчев Goosh.

Целият диалог с него е прикачен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР