Най-голямото шведско летище временно преустанови въздушния си трафик заради забелязани

...
Най-голямото шведско летище временно преустанови въздушния си трафик заради забелязани
Коментари Харесай

Дронове над най-голямото шведско летище временно спряха работата му - Булевард България

Най-голямото шведско летище краткотрайно прекрати въздушния си трафик поради видяни неидентифицирани дронове.

Движението е било спряно за към 2 часа в нощта на неделя към понеделник.

От шведската полиция оповестиха, че към този момент работят по следствие на възможен бойкот против аерогарата " Арланда ".

" Подозираме, че това е умишлен акт, само че не можем да кажем каква е задачата му. Заради конфиденциалността на следствието не можем да влизаме в детайлности какъв вид са били дроновете и кой ги е забелязал ", сподели Даниел Викдал от стокхолмската полиция пред телевизия SVT.

Вестник " Aftonbladet " цитира представител на авиационните управляващи, съгласно който от кулата за надзор на въздушното придвижване са видяни четири дрона с разнообразни размери.

„ След това беше взето решение да се спре излитането и кацането “, прибавя сбито представителят.

Шведското издание отбелязва още, че не е ясно дали дроновете са били обезвредени или са напуснали територията на летището сами.

Междувременно Румъния и Латвия оповестиха, че проверяват, които са навлезли във въздушното им пространство. Един от дроновете е прелетял над Румъния по време на нощните офанзиви против прилежаща Украйна, а различен се е разрушил в източната част на Латвия ден по-рано.

Това не са изолирани произшествия. Подобни навлизания на съветски дронове във въздушните пространства на страни-членки на НАТО са регистрирани от началото на войната. Полша също е записала най-малко два сходни случая. Румънските законодатели възнамеряват скоро да преглеждат законодателство, което да разреши на страната да смъква безпилотните самолети, нахлуващи във въздушното пространство в спокойно време.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР