Най-голямото предизвикателство пред организацията на изборите е машинното гласуване, заяви

...
Най-голямото предизвикателство пред организацията на изборите е машинното гласуване, заяви
Коментари Харесай

Кабинетът към областните управители: Внимавайте за подводни камъни

Най-голямото предизвикателство пред организацията на изборите е машинното гласоподаване, съобщи пред всички 28 регионални шефове служебният министър председател Стефан Янев. На специфична среща в Министерския съвет, отдадена на идния избор, Янев предизвести регионалните за подводни камъни и даде инструкции да не бъдат допускани никакви нередности на 11 юли.

Избори, които да бъдат почтени, транспарантни и законни - това е задачата на служебния кабинет и регионалните шефове, изясни министър председателят Стефан Янев.

Да не се позволен негативи, на които сме били очевидци и преди, и оптимално да ограничим всички тези практики, които след изборите водят до една дискусия, една динамичност в говореното, когато споделят, че е имало нещо неправилно. Нашата задача е да не допуснем всевъзможни нередности.

Най-голямото предизвикателство пред организацията е ЦИК да купи спомагателни машини на време и да ги сертифицира.

Което разрешава точно честността на изборния развой, което разрешава бързо и дейно да се гласоподава, тъй че да не се основават предпоставки в съответните СИК-ове, където има по-голям брой гласоподаватели, да се получават опашки, напрежение, удължение на изборния ден и така нататък

Без да влиза в конкретика, Янев предизвести регионалните шефове.

Не бива да подценяваме и подводните камъни във всички тези процеси, които малко или доста биха могли да се появят по пътя на организацията на изборите.

В изборния ден регионалните администрации да бъдат в тясна връзка с полицията и локалните администрации, изясни Янев.

Да имаме подготвеност за еластичност и ефикасни решения, които да водят към законни избори, към избори, които са задоволително почтени и транспарантни, тъй че да бъдат разпознати от болшинството от българските жители.

Областните шефове показаха подготвеност за стройна организация.

Няма да позволим тъпчене на нормативната уредба и продължение на недобрите практики, сподели Мария Нейкова, регионален шеф на Бургас.

Срещата продължи при закрити врата за медиите.

На срещата участва и президентският консултант по антикорупция и някогашен длъжностен вътрешен министър Пламен Узунов. От пресцентъра на Министерски съвет прецизираха, че Узунов е бил посетител и не е взел участие в разискванията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР