“Най-голямото предизвикателство, което искам да реша е на психологическа основа,

...
“Най-голямото предизвикателство, което искам да реша е на психологическа основа,
Коментари Харесай

Ученикът, влязъл в класация на Форбс: Изкуственият интелект няма да ни превземе

“Най-голямото предизвикателство, което желая да реша е на психическа основа, желая хората да осъзнаят, че изкуственият разсъдък не е нещо застрашаващо и нещо, което може да ни превземе. Няма да се появят роботи, които да ни завладяват. Все отново този изкуствен интелект се развива от хората ”.

 

Това съобщи ученикът в Софийската математическа гимназия Георги Пашалиев. Той стана първият български възпитаник, който е създател в най-реномираната научна конференция за изкуствен интелект в света и влезе в класацията на списание " Форбс " " 30 под 30 ".

  “Най-лесно изкуственият разсъдък може да се изясни като просвета, която се пробва да построи компютри, които вършат рационални дейности. Изкуственият разсъдък нашумя като тематика в последно време и доста хора се запитаха по какъв начин той може да ни пристигна в приложимост. Смятам, че с развиването си той би могъл да се застъпи в огромна степен в всекидневието ни ”, изясни Пашалиев. 

Според него изкуственият разсъдък би трябвало да се гледа като другар, а не като зложелател. „ Професиите не могат да бъдат конфискувани напълно, само че те могат да бъдат улеснени “, сподели той.

 

„ Винаги съм имал интерес към математиката и постоянно съм си мислел по какъв начин тя може да се приложи в другите науки и сфери. Смятам, че математиката я има във всичко към нас ”, добави Пашалиев. 

 

Той акцентира, че желае да учи приложна математика.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР