Най-голямото име в историята на хокея на лед Уейн Грецки

...
Най-голямото име в историята на хокея на лед Уейн Грецки
Коментари Харесай

Уейн Грецки се надява Александър Овечкин да счупи головия му рекорд

Най-голямото име в историята на хокея на лед Уейн Грецки съобщи, че Александър Овечкин има действителен късмет да усъвършенства върха му по маркирани голове в Националната хокейна лига (НХЛ) и се надява, че капитанът на Вашингтон Кепитълс ще успее да го реализира. Канадецът и руснакът дадоха взаимно изявление за Асошиейтед Прес.

Грецки е отпред в класацията с 894 попадения в кариерата си - с 93 повече от втория Горди Хоу. 35-годишният Овечкин е осми със 706 гола, само че се нуждае от още единствено 25 за място в топ 5 на безконечната ранглиста. Според Грецки обаче всичко зависи от това дали Овечкин няма да пожелае да приключи кариерата си в Континенталната хокейна лига в родината си.

”Може би един ден в съзнанието му ще мине мисълта, че е дал всичко от себе си в НХЛ и че е време да се прибере вкъщи. Но ние не можем да знаем това. Това е напълно негово решение. Мисля обаче, че той харесва ужасно доста Вашингтон. Той обича НХЛ и съм сигурен, че той ще направи всичко по силите си, с цел да усъвършенства този рекор ", сподели Грецки.

Овечкин бе на път да запише деветия си 50-голов сезон, преди шампионатът в НХЛ да бъде спрян поради пандемията от COVID-19. Руснакът има 48 попадения този сезон, като само Грецки и Майк Боси са вкарвали 9 пъти по 50 шайби за сезон.

Самият Овечкин обаче призна, че не знае какъв брой още ще играе. Той има контракт с Вашингтон за още една година.

" Ще забележим. Все още съм здрав и все по този начин обичам тази игра. В момента, в който спра да обичам хокея, ще го напусна, тъй като уважението ми към него е прекомерно огромно ", сподели съветският нападател.

Грецки пък призна, че е имал оферта от Русия в края на кариерата си, само че я е отказал, защото единственото му предпочитание е било да играе в НХЛ.

" Ако не съм задоволително добър за НХЛ, значи е време да се откажа. Това беше моята настройка. Но аз съм роден в Канада, а Алекс е роден в Русия и за него КХЛ е нещо напълно друго. За него би било ужасно да завърши в родината си. Но до тогава аз ще му притискам палци да успее да усъвършенства върха ми. Надявам се да бъда първият човек, който да му стисне ръката, когато това се случи ", сподели Грецки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР