Най-голямо е поевтиняването при бензин А95Прави впечатление, че през последните

...
Най-голямо е поевтиняването при бензин А95Прави впечатление, че през последните
Коментари Харесай

Какво се случва с цените на горивата у нас?

Най-голямо е поевтиняването при бензин А95
Прави усещане, че през последните три седмици цените на горивата у нас, са се намалили приблизително с по 10 стотинки за литър, отбелязва trafficnews.bg.

Освен това към момента е в действие отстъпката от 25 стотинки за всеобщите горива, а това на процедура смъкна цените на газта до близо 90 стотинки и докара цената на бензина до психическата граница от 3 лв..



От началото на месеца до през днешния ден най-голямо поевтиняване се вижда при бензин А95, който се търгува приблизително на цена от 3.03 лева./л. Допреди три седмици цената му бе с 15 стотинки нагоре. Добавяйки към актуалната цена и държавната отстъпка, то цената му става към 2.80 лева./л. По-скъпият му вид А98 се търгува за 3.44 лева./л.

Една концепция по-скъп остава дизелът с цена от 3.28 лева./л., само че и той бележи поевтиняване от близо 10 ст. от началото на септември. Пречистената му версия пък е на цена от 3.62 лева./л.
На този стадий явно най-икономично излиза да се кара на пропан-бутан.

Ситуацията при притежателите на коли на метан обаче наподобява радикално друга. До наскоро метанът бе най-евтиното и надлежно желано гориво от таксиметровите водачи. Към днешна дата наклонността му към повишаване продължава с цялостна пара, трансформирайки го в най-неикономически преференциалното гориво.
Източник: blitz.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР