Най-голямата зоологическа градина в Джорджия работи усилено, за да помогне

...
Най-голямата зоологическа градина в Джорджия работи усилено, за да помогне
Коментари Харесай

Редки отровни гущери се излюпват в зоологическата градина в Джорджия, докато природозащитници работят за спасяването на видовете

Най-голямата зоологическа градина в Джорджия работи интензивно, с цел да помогне за опазването на един от най-редките типове гущери в света.

Зоологическата градина в Атланта изпрати 11 застрашени гватемалски мънистени гущера (Heloderma charlesbogerti) в зоопарка La Aurora в град Гватемала на 10 януари. Гущерите се излюпиха в зоологическата градина и ще се причислят към колония за размножаване в родния район на типа.

„ Гущерите, три мъжки и осем женски, ще бъдат част от колония за размножаване, с цел да подкрепят дивата популация на типа, която се прави оценка на единствено 500 до 600 индивида в родната си котловина Мотагуа “, чиновници на Zoo Atlanta изяснява в прессъобщение.

Специалисти от Universidad del Valle и La Aurora Zoo в Гватемала Сити ще накарат гущерите, които са отровни, да продължат програмата за размножаване и вероятно тяхното поколение ще бъдат освободени в дивата природа.

Зоологическата градина в Атланта неотдавна изпр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР