Най-голямата загуба на национален ресурс е миграцията на хора извън

...
Най-голямата загуба на национален ресурс е миграцията на хора извън
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Най-голямата загуба на национален ресурс е миграцията на хора извън страната

Най-голямата загуба на народен запас е миграцията на хора отвън страната, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на полемика в Смолян. Той взе участие в цивилен разговор на тематика обучение. Сред участниците във форума бяха евродепутатът Владимир Уручев, народните представители доктор Даниела Дариткова и доктор Красимир Събев, регионалният шеф Недялко Славов, кметът на Смолян Николай Мелемов.

Демографските проблеми и очертаващият се в идващите години и десетилетия дефицит на фрагменти във всички сфери бяха измежду главните дискутирани тематики. С инструментите на просветителната политика би трябвало да стигнем до изключените от системата на образованието деца, уточни просветителният министър. Той добави, че наред с рецензиите, че сме на последните мяста в Европа по функционална неначетеност, страната ни е на челните места по четивна просветеност, с по-добри резултати даже от страни като Германия.

През този програмен интервал в над 500 просветителни институции в страната ще бъдат направени вложения на стойност над 700 млн. лв. по стратегиите "Региони в напредък " и ПРСР, добави министър Вълчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР