Най-голямата верига супермаркети във Великобритания Tesco призова клиентите си да

...
Най-голямата верига супермаркети във Великобритания Tesco призова клиентите си да
Коментари Харесай

Британска верига №1 призова клиентите си да посещават местните пъбове

Най-голямата верига супермаркети във Англия Tesco прикани клиентите си да поддържат локалните пъбове. Днес бирарииите в Обединеното кралство отвориха за първи път след наложения локдаун още в края на предходната година. От Tesco организират огромна национална рекламна акция посредством вестници, обществени мрежи и билбордове. Хранителната верига приканва хората да посещават всеобщо кръчмите, с цел да им оказват помощ да излязат от " тежката " обстановка, в която се намират поради дългата пандемия. Призивът към клиентите е поднесен по много любопитен метод.

" Тази година беше сложна за пъбовете. Ето за какво този път ние няма да ви описваме за нашите фантастични покупко-продажби. Вместо това използваме това пространство, с цел да ви помолим да подкрепите бирариите (стига да се чувствате в безопасност).

Рекламната акция на Tesco идва тъкмо седмица преди основният им изпълнителен шеф Кен Мърфи да показа финансовите резултати на компанията за миналата година.
 Tesco отваря 16 000 работни места посред рецесията
Най-голямата английска верига супермаркети отваря 16 000 работни места посред рецесията

Докато съкращенията в бранша към този момент минават 35 000

От хранителната верига не са първите, които излизат с апели на поддръжка за наранени от локдауна бизнеси. През ноември предходната година се случи съвсем немислимото. От Burger King приканиха клиентите си да поръчват бърза храна от съперниците си McDonald`s, Taco Bell и KFC, с цел да поддържат всички чиновници и заведения за хранене, наранени от рецесията.

" Днес е в действителност голям ден, защото доста пъбове са отворени още веднъж след една необикновено сложна година ", съобщи представител на Tesco. И добави, че се надява клиентите на супермаркета " да вземат фамилията си или другари и да се насочат към най-близката локална механа за по пиво или да хапнат.

Миналата седмица самият министър-председател на Англия Борис Джонсън съобщи пред медиите, че към този момент няма самообладание пъбовете да отворят и да изпие една огромна халба с бира.
 В Германия унищожават милиони литри бира поради ковид
В Германия унищожават милиони литри бира поради ковид

Пивоварите желаят помощ от страната сходна на останалата хранителна индустрия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР