Най-голямата трудност за човечеството в момента е безразличието, което човек

...
Най-голямата трудност за човечеството в момента е безразличието, което човек
Коментари Харесай

Послания от Светогорския манастир: Архимандрит Вартоломей пред БНТ

Най-голямата компликация за човечеството сега е безразличието, което човек демонстрира към самия себе си. Колкото и той да се занимава с външния си тип, неговият вътрешен свят остава измъчен, тъй като той от ден на ден е апатичен към вътрешното си положение и действително остава апатичен към своето сърце.

Това сподели игуменът на Светогорския манастир " Есфигмен " архимандрит Вартоломей Есфигменски в утринния блок на Българска национална телевизия.

По думите му хората, които през днешния ден отхвърлят науката, а носят расо, са обзети от духа на фанатизма.

" С подобен човек не може да има разговор, храни се от насилието и желае принудително да постанова своите хрумвания. Задължението на носещия расо и на всеки християнин, е да покаже посредством живота си светлината, която се таи в него и която е самият Христос ", сподели архимандрит Вартоломей.

За решението му да постъпи в манастира той изясни: " Вярата в Бога е нещо, което се развива, само че кардинално съществува в индивида. Когато настъпи часът той да вземе решение, да се посвети на Бога в монашеско служение, това е решение на живота. То е живот. Не може да се опише с думи - това е сходно на любовта. "

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР