Най-голямата телекомуникационна компания в САЩ AT&T обяви официално, че е

...
Най-голямата телекомуникационна компания в САЩ AT&T обяви официално, че е
Коментари Харесай

Сделката за създаването на новия медиен гигант в Щатите, част от който е и bTV, вече е факт

Най-голямата телекомуникационна компания в Съединени американски щати AT&T разгласи публично, че е затворила договорката за придобиването на Timе Warner, изчислявана на 85 милиарда $, оповестява Reuters. Окончателното решение за нея се забави откакто преди шест месеца Белият дом блокира съглашението.

В края на предходната година американското министерство на правораздаването изпрати договорката в съда, само че решение на съда й даде още веднъж ход през тази седмица. Все отново институцията ще разполага с 60 дни да апелира това решение макар че договорката на процедура е завършена.

 Съдът в Съединени американски щати въпреки всичко позволи на AT&T да придобие Time Warner
bTV въпреки всичко става част от мегасделката за новия медиен колос на Щатите

Обединението може да бъде приключено през идната седмица

Припомняма, че част от съглашението е и притежателят на българската телевизия bTV - Central European Media (CME). От няколко години групата е част от американската Time Warner.

Сделката е считана за повратна точка за медийната промишленост в Съединени американски щати и отвън страната, като се чака тя да успее да завоюва нови позиции за телевизионната промишленост на фона на набиращите известност платформи като Netflix.

Тя ще бъде четвъртото най-голямо съглашение в областта на медиите и телекомуникациите в историята. Заедно с това ще бъде дванадесетата най-мащабна договорка изобщо в световен мащаб.

Анализаторите чакат сливането на двата колоса да докара до вълна от съглашения в медийния бранш на фона на все по-голямото наличие на компании като Netflix и Гугъл.

Първата такава стъпка пристигна откакто от Comcast предложиха 65 милиарда $ за придобиването на 21th Century Fox.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР