Най-голямата търсачка в света Google, тяхната електронна поща Gmail и

...
Най-голямата търсачка в света Google, тяхната електронна поща Gmail и
Коментари Харесай

Световно затъмнение: Google и YouTube се сринаха! Спряха Gmail и Classroom

Най-голямата търсачка в света Гугъл, тяхната е-поща Gmail и уеб сайтът за видео шерване YouTube, който също е благосъстоятелност на Гугъл, са недостъпни за милиони консуматори по целия свят. Не е ясна повода за срутва, само че съгласно уеб страницата DownDetector най-вече наранени има в Западна Европа и по-специално във Англия, оповестява Дир.бг.

Проблеми с достъпа има още до другите услуги на Гугъл, като Гугъл Drive и Гугъл Classroom. Последното може да затрудни образователния развой онлайн, защото много учебни заведения в България употребяват точно това приложение за преподаване, а не Zoom.

По думите на възпитаници от Варна приложението Classroom не работи от към 15 минути.

Много недоволства има и от загуба на достъп до качените данни в облака Drive. Запаметената и качена там информация се оказва недостъпна за мнозина, избрали да я съхраняват отвън компютъра си.

По-малък брой консуматори се оплакват от проблеми с приложението Maps. Това може да сътвори транспортен безпорядък, тъй като огромни логистични компании, по този начин и много водачи употребяват приложението за навигация.

Сривът може да има и политически и обществени последствия, защото доста хора черпят информацията си точно от търсачката.

В днешно време сходен срив има резултати сходни с тези на осведомително затъмнение.

Потребители оповестяват и за проблеми с приложението за чат и връзка Discord.

На Балканите най-вече отчети за проблеми идват от Румъния.

В България някои консуматори имат достъп до търсачката и електронната поща, само че не и до YouTube. Родните консуматори оповестяват, че Гугъл работи, само че с нетипично закъснение.

От Гугъл не са коментирали аргументите за срутва. Според специалистите най-вероятно става дума за проблем със сървърите.

Изглежда казусът е в частта от услугите на Гугъл, която обработва потребителски сметки и информацията от тях. YouTube е наличен в режим „ тайно “ в браузър, поддържащ функционалността, като Chrome.

Всичко това повдига въпросът до каква степен сигурни са данните на потребителите и по какъв начин се употребяват те.

Още от Технологии

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР