Най-голямата търговска верига Kaufland кани всички жители и гости на

...
Най-голямата търговска верига Kaufland кани всички жители и гости на
Коментари Харесай

Най-големият болярски тиквеник ще приготви Ути Бъчваров в Kaufland Велико Търново

Най-голямата комерсиална верига Kaufland кани всички поданици и посетители на Велико Търново на най-вкусния празник в града – „ Ден на тиквата “, който ще се състои на 17 септември на паркинга на хипермаркета си на ул. Краков 2Б. Събитието ще започва в 10.30 часа, като уредниците са подготвили за всички фенове на тиквата и обичайния български усет доста занимания, игри и вкусни дегустации. Специален посетител на събитието ще бъде обичаният от българската аудитория и дълготраен водещ на телевизионно кулинарно предаване – топ готвачът Ути Бъчваров. Той ще показа онлайн своите кулинарни умения и ще подготви най-големият болярски тиквеник по специфична рецепта, употребявайки артикули, които се оферират в хипермаркета.

За приготвянето на тиквеника шеф-готвачът и гостите на събитието ще употребяват над 50 кг тиква и 15 кг точени кори от личната марка български артикули на Kaufland „ Брей! “. Рецептата на Ути включва още сушени сливи, индийско орехче, карамфил и канела.

Традициите в приготвянето на тиквени специалитети са известни в цяла България. Всяка година, през октомври, в Севлиево се организира „ Фестивал на тиквата “. Вече 17-а година поред празникът се е трансформирал в част от колоритното въодушевление на Севлиево и притегля дребни и огромни в градчето от Централна България. И тази година празникът ще се организира от 9 до 15 октомври и ще притегли феновете на веселието и кулинарията.

„ Ден на тиквата “ е вторият от поредицата „ Плодови празници “, които Kaufland провежда на паркингите на хипермаркетите си в цялата страна, с цел да разпространява продукцията на българските производители, с които си партнира. Партньорството с български производители е приоритет за компанията, като с неповторимата за българския пазар стратегия за договорно изкупуване тя е образец за поддръжка на локалния бизнес през целия развой – от избора на сортове до обезпеченото изкупуване на продукцията. Плановете на Kaufland за 2023 година включват разширение на каузи на българската продукция в магазинната си мрежа с 30%, както и въвеждане на редица ограничения за повишение на партньорствата в бранша. До края на актуалната година най-голямата комерсиална верига у нас възнамерява да изкупи български плодове и зеленчуци за над 77 млн. лева С тях общата стойност на изкупената родна продукция от Kaufland България от 2019 година до в този момент ще доближи 309 млн. лева

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот от близо 1,9 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 900 чиновници. През 2023 година компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места с вложения от над 1,9 милиарда лева Компанията непрестанно развива своята политика за стабилно развиване и под мотото „ Действията носят смяната “ се ангажира с разнообразни обществени и екологични действия – от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за природата, през поддръжката на уязвими групи до намаляването на пластмасата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР